Русе ще бъде домакин на иновационен лагер за декарбонизация на транспорта

0
Европейската комисия и Съвместния изследователски център "Науката среща регионите", предава КИС 13  "Русе има много голям потенциал по отношение на декарбонизацията на транспорта като част от "зеления" преход, който предстои да се случи", заяви проф. Велизара Пенчева от Русенския университет
Европейската комисия и Съвместния изследователски център "Науката среща регионите", предава КИС 13 "Русе има много голям потенциал по отношение на декарбонизацията на транспорта като част от "зеления" преход, който предстои да се случи", заяви проф. Велизара Пенчева от Русенския университет Видео: КИС 13

Община Русе, Русенският университет и Асоциацията на дунавските общини организират иновационен лагер за декарбонизацията в транспорта

Той ще се проведе от 10 до 13 май под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Проектът се реализира по програмата на Европейската комисия и Съвместния изследователски център "Науката среща регионите", предава КИС 13

"Русе има много голям потенциал по отношение на декарбонизацията на транспорта като част от "зеления" преход, който предстои да се случи", заяви проф. Велизара Пенчева от Русенския университет.

В рамките на проекта ще бъде проведен иновационен лагер за намиране на технологични, организационни и регулаторни решения за декарбонизацията на транспорта за региона на Русе.

Домакин на събитието ще бъде Канев център към Русенския университет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    русенец
    В Русе почти няма транспорт, пък ще правим домакинство за декарбонизацията му. По добре да домакинстваме на среща за депенчовизацията - срещата ще е по-интересна и ползотворна.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари