Русе събра любители на ролер спорта от България и Румъния

0

Повече от 100 любители на ролер спорта взеха участие в Националния „Ролерфест Русе“ 2014, на който нашият град беше домакин през уикенда. Събитието премина под наслов "Да караме заедно ролери в Русе и Букурещ". Организатори са Спортно сдружение „Ролер клуб Русе“ и Спортно сдружение „Ролер клуб България“, със съдействието на Община Русе и Фондация „Русе – град на свободния дух“.

Фестивалът беше официално открит от кмета на Община Русе Пламен Стоилов в събота в Парка на младежта. "Убеден съм, че е от голямо значение да се мотивира желанието на младите хора да се занимават със спорт. Изключително важно е градът ни да е домакин на атрактивни събития като Ролерфеста, които утвърждават Русе като град на свободния дух и позитивната енергия", каза кметът в приветствието си към участниците. Той заяви подкрепата на Общината за провеждането на Ролерфеста и в бъдеще. Фестивалът започна с шествие на ролери, което премина по улиците на града, след което се пренесе в парк „Хърестрау“ в румънската столица. Сред участниците в него имаше както русенци, така и гости от 7 града на страната.

Вторият ден на фестивала продължи със състезателни игри за децата и по-големите и любителски състезания по слалом. Пред събралите се десетки зрители, на площад „Света Троица“ пред сградата на Операта, участниците демонстрираха завидно майсторство и комбинация от сложни и разнообразни трикове. Отличилите се състезатели бяха наградени от началника на общинския отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари