Русе посрещна първия български круизен кораб с туристи

2

Момичета в народни носии посрещнаха гостите с питка и мед

Русе посрещна първия български круизен кораб с туристи по река Дунав.

БНТ

Туристическият сезон беше открит преди няколко дни, когато на същото място акостира круизен кораб с над 170 пасажери от целия свят. Той пътува по линията Будапеща - Гюргево.

"Много ни харесва България. В Америка не учим много за тази част на Европа, искахме да разберем повече за традициите и страната, впечатлени сме", каза Бренда, една от туристките, предаде БНТ.

Очакваме туристите и както всяка година Община Русе ще съдейства за един успешен сезон. Особено ни радва, че последните години пасажери слизат и през декември месец, когато могат да посетят Русе и по време на коледните базари, което ни задължава да осигурим един по-добър туристически продукт“, заяви заместник-кметът Златомира Стефанова, която поздрави екипа на „Дунав турс“, екипажа на кораба и туристите. От звено „Туризъм“ бяха осигурени брошури „Насладете се на всяка минута в Русе“, от които чуждестранните гости могат да получат информация за туристическите обекти в околността.

След акостирането на кораба им бе предоставена възможността да посетят Велико Търново и Арбанаси или да се възползват от пешеходен тур на централната част на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Indianec v BG
    Тя планината ни в краката, ние ги тътрим до Стара планина. Алооооу, кмета, областния, тутурутки и туроператори, запретвайте си крачолите и инвестирайте. Не чакайте доброволците да ви свършат работата. Преди Царевец и Балдуиновата кула е имало Червен и скални обители, римски светилища, пътища, крепости. Това исторически паметници, музеи, фолклорни празници, гурме ресторанти, винарски изби ... Казах, Хау!
  • 3
    4
    До No1
    С изключение,че хапват в Чифлика
  • -3
    3
    Туризъм
    Има много видове туризъм. Русе може да привлече хазартни туристи. От тях се печели най много - пример Лас Вегас , Макао и т.н. Другите видове туристи не са за предпочитане , защото само носят разходи за чистене след тях -- пример Слънчев бряг и подобните . Със история не можеш да привлечеш туристи в Русе при наличието на световни дестинации.
  • 8
    2
    daskal
    До 1 - Прав си, Циник. Туристическият продукт обаче се прави предварително и се предлага талантливо, така че да се хареса и избере от хората и автобусите да не тръгват веднага за Велико Търново. Това вече изисква знаене, можене, здрава организация и много труд. Къде са ни музеите? Къде са ни кръчмите? Къде са ни виното и ракията? Къде ни е прочутата българска еко храна - месо, млечни продукти, зеленчуци, плодове, сладка и т.н.? Къде е райската ни земя? Къде е всичко известно за Малката Виена?! Хората искат и избират познатото, утвърденото.
  • 12
    1
    Циник
    Хайде да не се правим на улави. Туристите от Русе и минерална вода не си купуват. Автобусите ги чакат на кея. От корабчето в автобуса и хайде към Търново или кои да са други забележителни и интересни места. Как не се намери един човек в тази община да разработи атрактивна туристическа обиколка свързана с Русе? ? Бе манастири, бе музеи, бе нали едни пари се усвоиха юнашки. Нищо, нали боядисваме Пантеона.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари