Русе, помниш ли Ивайло Андреев?

3
Организиран е протест пред съдебната палата на 11.02.2017 г. от 11 часа
Организиран е протест пред съдебната палата на 11.02.2017 г. от 11 часа Снимка: Цветомир Цветанов

Мотоклуб "Тандърс" - Русе сподели в социалната мрежа призив към хората, съпричастни с нелепата смърт на рокера Ивайло Андреев.

Публикуваме обръщението на Мира Колева и Калоян Андреев към всички българи:

"Апел към всички граждани на Република България!

РУСЕ, помниш ли ИВАЙЛО АНДРЕЕВ - 36-годишен мъж, загинал при ПТП край гр.Бяла, обл.Русе на 19.07.2014 г. и поредният моторист, за който съдебната система каза „ВИНОВЕН“.

Разследването по образуваното наказателно производство във връзка със смъртта на Ивайло приключи след две години и разследване. Въпреки множеството проведени разпити, експертизи, изискани документи, същото приключи с Постановление на наблюдаващия прокурор, според който виновен за смъртта си е самия Ивайло.

В постановлението се сочи, че същия е нарушил правила от Закона за движение по пътищата, но не е посочено кои правила е нарушил, с което е довел до смъртта си. С надежда за справедливост и правосъдие, постановлението беше обжалвано, но и Окръжен съдРусе прецени по вътрешно убеждение, че постановлението е законосъобразно и го потвърди.

Решението на окръжен съдРусе буди недоумение, предвид мнението на следователя водил разследването – обвиняемия турски гражданин Халил Билен да бъде предаден на съд за извършено престъпление.

Поредният моторист обявен от съда за виновен! Поредният моторист допринесъл за смърта си!

Нищо, че е управлявал мотора си с около 30 километра срещу два движещи се срещу него тежкотоварни автомобила /ТИР/ в двулентов път, в завой. Без да е съобразено, че на 200 метра преди мястото на ПТП - то за турския водач е действала забрана за изпреварване, без да е изследвано могъл ли е водача на товарния автомобил да извърши маневрата безопасно при ограничена видимост и достатъчно ли е разстоянието след разрешителния знак и маркировка за това...

Без справедливост...

Ако и Вие сте го преживяли, ако и Вие сте пострадали, ако и Ваш близък или приятел е „резултат“ на това ПРАВОСЪДИЕ - мотористи от цяла България, молим Ви, елате и ни подкрепете нас близките на Ивайло Андреев, като организирате протест пред съдебната палата във вашия град на 11.02.2017 г. от 11.00ч. , гражданите - вярвам, че ще ни подкрепят!

Ние, близките и приятелите на ИВАЙЛО АНДРЕЕВ продължаваме битката си и заставаме категорично зад позицията си – „НЕВИНЕН“, като очакваме справедливост и правосъдие от последната инстанция – Великотърновски апелативен съд!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари