Русе отстъпва на Разград по размер на средната заплата

0
Сериозен ръст на заплатите все пак се отчита в Русе – с 46 лева спрямо края на юни и средната вече е 1420 лева
Сериозен ръст на заплатите все пак се отчита в Русе – с 46 лева спрямо края на юни и средната вече е 1420 лева Снимка: Dunavmost / Архив

Сериозен ръст на заплатите все пак се отчита в Русе – с 46 лева спрямо края на юни и средната вече е 1420 лева

Заплатите намаляват в част от областите у нас през третото тримесечие на тази година въпреки очакванията на работниците за индексация заради високата инфлация в страната. Това показват последните данни на Националния статистически институт. Очаквано, най-висока остава средната заплата в София – столица - 2390 лева. 

На второ и трето място по заплати се нареждат София-област и Враца, където средните заплати са съответно 1618 и 1614 лева. Интересното е, че в София-област средната заплата намалява спрямо предходното тримесечие.

Варна вече отстъпва на Стара Загора по възнаграждения, показват още данните на НСИ. Средната заплата в морската столица към края на септември е 1572 лева, докато в Стара Загора тя стига 1580 лева, като нараства с 32 лева спрямо края на юни, когато е била 1548 лева.

Сериозен ръст на заплатите се отчита и в Русе – с 46 лева спрямо края на юни и средната вече е 1420 лева. 

Рекордьор по ръст на средната заплата е Разград, който вече е на 8-о място, изпреварвайки големи градове като Русе, Плевен и Бургас. За последното тримесечие средната заплата там е нараснала със 127 лева и стига 1467 лева при 1340 лева в края на юни.

Общо за страната средната брутна месечна работна заплата за юли 2022 година е 1750 лева, за август - 1693 лева и за септември - 1787 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Daaa
    Хахахаха отворете джобса да видите заплати в Русе,бензанджии и работници в производството под 1000 чисто
  • 8
    4
    Анонимен
    То проблема е че и да имаш пари няма дори и кадънчета на които да ги дадеш.Само наркоманчета, ножкаджии,чикиджии и дрифтаджии с изтърбушени бегачки на газ.
  • 9
    3
    Аристократ
    Замиращ град, вече не знам къде да харчс многото си пари, толкова е умряло… Най-много да ги пръсна по разградски кадънчета…
  • 13
    2
    До 1
    Грешиш. Никой от Разград-град не се е засилил към Русе. Тук пристигат примитивите от разградските села. Мюмюн, Айлин и т.н. Продават пчелини, земи и плащат безумни цени за жилища в пропадащи и разбити блокове.
  • 11
    1
    Пълни глупости!
    То за това се изсипва половината рязана делиормаанска пасмина да чиракува из русенските заводи за жълти стотинки! Че и започнаха да изкопуват изоствените панелки на аристократичните русенци, които заминаха за София и чужбина. Пълен града с таралясници с табели РР, карот като малкоуници сякаш са само те на платното!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари