Русе е занемарен, все едно е град в Уганда или Туркменистан

6
Достатъчно е човек да свърне от централна улица и попада в Третия свят. На влизане от Дунав мост - същото, сякаш се влиза в западнала провинция на азиатска държава от Третия свят
Достатъчно е човек да свърне от централна улица и попада в Третия свят. На влизане от Дунав мост - същото, сякаш се влиза в западнала провинция на азиатска държава от Третия свят Снимка: Dunavmost, архив

Русенецът Анатоли Минков, който живее и работи в София, предизвика сериозна дискусия в социалните мрежи

Негов пост за окаяното състояние на родния му град, стана причина общественото мнение да се раздели на две - едни, които напълно подкрепят неговото изказване и други, които са категорично против становището му. Към вторите се присъдени дори и зам.-кметът на града Златомира Стефанова. 

Ето какво написа Анатоли Минков:

"Като гледам коментарите и снимките в тази група имам чувството, че Русе е град я в Уганда, я в Туркменистан примерно...( нищо против двете държави). Няма как на човек да не му направят впечаталение мръсотията, разнебитените улици, счупените плочки - немара повсеместна.

Достатъчно е човек да свърне от централна улица и попада в Третия свят. На влизане от Дунав мост - същото, сякаш се влиза в западнала провинция на азиатска държава от Третия свят! Електронните табла по спирките не работят вече може би година. За крайните квартали да не говорим в какво състояние са - нито градинки, нито маркировки по улицата, мръсотия.

И това прави впечатление не само на чужденците, а и на гостите на града ни!

Повече грижа, повече усет трябва. Ходите по Западна Европа, виждате колко подредено, уредено, чисто е там. Но не е нужно да се ходи до Австрия или Испания например - нека да е до Словакия или Полша....разликата е очевадна, в минус за Русе ( и като за държавата ни като цяло)! Успех с мисията и със здраве!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари