Русе е изправен пред ограничителни мерки заради бум на КОВИД-19

0
Не е изключено  през следващата или по-следващата седмица да се въведат допълнителни мерки за ограничаване разпространението на заразата в региона
Не е изключено през следващата или по-следващата седмица да се въведат допълнителни мерки за ограничаване разпространението на заразата в региона Снимка: Dunavmost, архив

Три пъти повече заразени с COVID-19 отколкото оздравели отчитат от Регионалната здравна инспекция в област Русе за изминалите 24 часа

Новите случаи са 78, а излекуваните са 25. Близо 76% от новозаболелите са от най-голямата община, а именно Русе. Там за последното денонощие са установени 59 случая. Десет новозаразени има в Бяла, четирима в Сливо поле, двама в Ценово, както и по един в Борово, Две могили и Иваново.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8640, а преболедувалите 7566. Активните случаи са 567. По последни данни към момента, намиращите се на болнично лечение са 197 души, но 28 от тях са в реанимация. Същевременно има свободни общо 131 легла за лечение на хора с COVID-19 в болниците в региона, като 128 от тях са за неинтензивно лечение.

Изпълняващият длъжността областен управител Свилен Иванов не изключва възможността през следващата или по-следващата седмица да се въведат допълнителни мерки за ограничаване разпространението на заразата в региона. За момента не се предвижда спирането на плановия прием и плановите операции в Русенско, тъй като независимо че сме в червената зона, то още сме далеко от критичните стойности. Също така според него причината е в неспазването принципите за дезинфекция, дистанция и дисциплина. 

За последното денонощие е починала още една жена с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойницата. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 507 на възраст между 26 и 98 години. 309 от тях са мъже, 198 са жените.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 13-то място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Търговище – 9.

До момента в областта са поставени общо 7676 дози от ваксините на „Пфайзер“/“Бионтех“ и „Астра Зенека“, като повторна доза са получили общо 1619 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са извършени 189 имунизации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари