Русе домакин на Национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2014

0
Русе домакин на Национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2014

На 12 април 2014 г. /събота/ от 11:00 часа в Русе, в актовата зала на СОУ “Възраждане”, ще се проведе регионалният кръг от Четвъртото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. В него ще премерят сили в спелуването ученици от Исперих, Кубрат, Лудогорци, Разград, Ветово, Две могили, Русе, Ценово, Мартен, Главиница, Професор Иширково, Силистра, Ситово, Сокол, Тутракан, Свищов, Дулово. Излъчените трима финалисти ще участват във финалния кръг от състезанието на 10 май 2014г. в хотел „Хилтън” в София, когато ще се определи националният Spelling Bee шампион.

Регионални състезания ще бъдат проведени в този ден и в още осем града - Благоевград, Сливен, Варна, Велико Търново, Враца, Пловдив, София и Стара Загора. Право за участие в тях имат класиралите се на първо и второ място в училищните кръгове, които се проведоха през март т.г. и се включиха над 6400 ученици от 264 училища от цялата страна.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие -КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България” и посолството на САЩ, и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebook/Bulgarian National English Spelling Bee.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари