"Русчуклийче” завладя сцената в Мароко

3

Фолклорният ансамбъл „Русчуклийче“ представи България и Русе чрез уникалното богатство на българската култура и традиции

На XV Международен фолклорен фестивал „Децата на мира”, представителният фолклорен ансамбъл „Русчуклийче” при ОбДЦКИ-Русе се превърна в звезда сред артистите от над 25 страни, събрани в град Сале, Кралство Мароко. На този вълнуващ момент станаха свидетели представители на местната власт, които оцениха подобаващо изключителната енергия и талант на младите български танцьори. Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ подпомогна финансово пътуването на ФА „Русчуклийче“.

В десетки концерти, представяйки богатството на българския фолклор, ансамбъл „Русчуклийче“ създаде неповторима атмосфера, завладявайки сърцата на зрителите. Доктор Салим Ал-Малик, генерален директор на Световната ислямска организация за образование, наука и култура (ICESCO), беше възхитен от изпълненията на младите български таланти. Той сподели: „Този момент е доказателство, че културата може да събере хора от различни части на света и да ги обедини във вдъхновяваща хармония.“

Фолклорният ансамбъл „Русчуклийче“ представи България и Община Русе не само чрез българските народни танци, но чрез уникалното богатство на българската култура и традиции. Изявата на танцовата формация на този престижен фестивал не само заслужено плени публиката, но и създаде мост между различни култури и етноси, превръщайки се във важен посланик на хармонията и приятелството между нациите.

За почти двете седмици престой ансамбълът успя да се срещне и да бъде почетно награден от високопоставени гости като: г-жа Аватиф Хаяр - министър на солидарността, социалната интеграция и семейството на Кралство Мароко, председателят на парламента на Кралство Мароко, областните управители на Област Рабат и Област Казабланка, посланикът на ОАЕ в Рабат, както и посланикът на Република България в Кралство Мароко.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Да се знае
    Да уточним, че Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, финансира около 8.5% от разходите по пътуването. Останалата част се поема основно от родителите на децата и други спонсори. Оставяте впечатление, че благодарение на фондацията се е случило участието. Нещо за другите спонсори? За родителите?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари