Румяна Ченалова се оправда по делото "Соло"

0
САС постанови осъдителна присъда - поради промяната на заключението на вещите лица, пише бившата съдийка
САС постанови осъдителна присъда - поради промяната на заключението на вещите лица, пише бившата съдийка Снимка: БГНЕС

САС постанови осъдителна присъда - поради промяната на заключението на вещите лица, пише бившата съдийка

Илиян Тодоров - син на бивш общински съветник от БСП в Перник е оправдан за убийство на двама души пред столична дискотека през 2009 г. Ето какво пише бившата съдийка Румяна Ченалова в отговор на нападки срещу нея по този случай:

ова е отговорът ми до всеки, който разпространява клевети срещу мен по делото " Соло" :

Господин Георгиев, сигурна съм, че не познавате фактите по делото.

Също така съм сигурна , че не знаете защо САС постанови осъдителна присъда - поради промяната на заключението на вещите лица.

По делото няма нито едно пряко доказателство.

Заключението на вещите лица, че престъпленията са извършени с две различни оръжия / съответно двама души/ наред с липсата на очевидци е сериозно съмнение и невъзможност съда да прецени какво точно е извършило единственото подсъдимо лице.

Промяната на мнението на експертите промени и присъдата.

И сега ако сте обективен, питайте ме за осъдителната присъда по делото САПАРД , която постанови състав, председателстван от мен и които подсъдими САС оправда за кражба на европари.

Или питайте други съдии за отменените им оправдателна присъди.

Питайте и за десетките оправдани политици.

Питайте за оправдателната присъда по други дела за убийство. / например в Борисовата градина/

Питайте за прекратеното дело " Осемте джуджета" и " Къщата в Барселона".Питайте за Масларова, Цветан Цветанов, Христо Бисеров, за милионите откраднати пари, за строителството на магистралата и парите в чували, за клошарите - "престъпници" , за убийството на Чакъра, за сестрите Белнейски.....Питайте за делото срещу Алексей Петров.

Питайте как съм решавала по 1000 дела на година .

Между другото постановила съм оправдателна присъда срещу рецидивист. В хода на съдебното разследване намерих истинския извършител. Питайте прокуратурата протестира ли присъдата.

Питайте защо няма друг съдия, който през далечната 2015г. сезира европейските институции за престъпленията на Борисов, Цацаров и Пеевски? Сега е лесно, но тогава не беше...

Питайте какво ми струваше едно обвинение, повдигнато в резултат на съдружните действия на соросоиди, техни организации и медии, продължило 8 години, въпреки постановените оправдателна присъди на две инстанции.

Ако сте принципен.

И за финал - при оправдателна присъда не може да не се измени мярката за неотклонение " Задържане под стража" - така повелява закона.

Лесно е да съдиш, когато не знаеш фактите.

Аз няма да Ви съдя. Хвърлихте съчка в огъня. Раните са за мен, но последиците са за Вас...

Само за информация - срещу мен на базата на оказало се фалшиво писмо от адвоката на частните обвинители по делото " Соло" и по техен сигнал беше образувано досъдебно производство. На база лъжи. Изтърпях и това. Делото беше прекратено.

Колкото и да не ми се иска всяка клевета ще преследвам по съдебен ред! Без изключения!"

Румяна Ченалова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари