Румяна Бъчварова: ПП-ДБ остават виновни за предсрочни избори, ако гласуват срещу това правителство

0
Според нея борбата за надмощие е създала проблеми при преговорите
Според нея борбата за надмощие е създала проблеми при преговорите Снимка: bTV

Според нея борбата за надмощие е създала проблеми при преговорите

Проблемите при преговорите дойдоха от борбата за надмощие в следващото правителство. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV бившият вицепремиер, социолог и дипломат Румяна Бъчварова.

Залогът за това дали да има правителство беше много голям, защото нямаше как Мария Габриел да приключи с неуспешен преговорен процес, не можеше Бойко Борисов да приеме, че той трябва да каже, че е виновен за отиването на нови избори. ПП-ДБ пък не можеха да спрат по средата с реформите, които са същността на тяхната политическа сила“, поясни тя.

Румяна Бъчварова е категорична, че съставът на новото правителство не е съгласуван с ПП-ДБ, но трябва да бъде гласуван от тях в Народното събрание. „Ако те гласуват срещу това правителство, вината за отиването на предсрочни избори ще остане у ПП-ДБ, уточни тя.

Тя призова да има „някаква зона за постигане на взаимно доверие“. Според нея ситуацията е такава, че кризата е много голяма. „Не е добре да развяваме „плашилото“ на новите избори пред хората, от които ще очакваме след това до отидат и да гласуват. След като политическите лидери не могат да се разберат, властта трябва да бъде върната на гражданите“, каза още бившият вицепремиер в кабинета „Борисов“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    иване бре,
    Че нали това обещаваха пп-дб-ейците това обещаха на изборите?!? Що го не направиха, ами управляваха заедно с тях, легитимирайки корупцията и беззаконието с които щяха уж да се борят?!? Дали на следващите избори ще повторят резултата?!?
  • 9
    4
    Иван
    Боклуците от Герб трябва да бъдат в затвора,Бокл и Пеевски,мафиоти ,долни и крадливи,и смачканата и орьфана Габриел, абсолютна циганора,боклуци...
  • 3
    3
    до 2
    Съвсем правилен няма, но аз предлагам Възраждане и ИТН. Идиоти са и са много крайни, но в момента е нужно нещо крайно, за да измъкне българския народ от простотията. Европейския съюз е в процес на финален крах, запада също губи юздите на света, балансът се мести, България ако стои със запада ще умре заедно с тях. Даже няма да се учудя, ако ни използват като баласта да си омекотят падането. И другите идиоти от последните присъединили се към умиращия европейски съюз. Българите ни мрази цяла европа и америка, защото техните господари масоните и евреите искат да ни унищожат, понеже сме православни християни. Ако Възраждане и ИТН бъдат избрани, което ме съмнява, се обзалагам, че по-зле не може да стане от това, което е в момента - на прага на война, която може да я няма ако запада просто си седеше на задника и си траеше един път.
  • 2
    2
    хаха
    Чиче, осветли ни кой е правилния кандидат!
  • 5
    1
    чичомиткобрат
    Трябва да има избори и тези боклуци ппдб да бъдат изритани, да си ходят в Брюксел, Вашингтон, Харвард или където им е татито да му седнат на коляното и да се похвалят какво са направили и татито да ги погали по косичката. Жалко че българите сме толкова смотани, че допускаме такива боклуци или като Боко Тиквата да господстват над нас десетилетия. Но така е - докато народа е мърша, така ще бъде, даже по-зле ще става.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари