Румен Радев за санкциите на САЩ: Когато аз говорих, мнозина се спотайваха

0
Да се говори днес е лесно и безопасно
Да се говори днес е лесно и безопасно Снимка: БНТ

Когато аз говорих, мнозина мълчаха и се спотайваха. Да се говори днес е лесно и безопасно.

Така лаконично президентът Румен Радев коментира наложените от САЩ санкции срещу трима българи и 64 компании съгласно закона "Магнитски", предава БНТ

Вчера стана ясно, че Министерството на финансите на САЩ налага санкции на трима българи и 64 компании съгласно закона "Магнитски". Мярката е насочена срещу бизнесмена Васил Божков, бившия депутат от ДПС - Делян Пеевски и Илко Желязков, бивш заместник шеф на Държавната агенция за технически операции-ДАТО.

В писмото се посочва, че въпросните лица и дружества са санкционирани съгласно Указ 13-818, който допълва и прилага Глобалния закон "Магнитски" за отчетност при нарушаване на човешките права и е насочен срещу извършителите на тежки нарушения на човешките права и корупция в целия свят.

Днес държавният глава Румен Радев заедно с португалския президент, който е на посещение у нас, разгледа специалната експозиция „Португалия в ръкописите и старите книги на Националната библиотека“ в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. По-късно президентът Марселу Рибелу ди Соза ще бъде удостоен и с почетно звание „Доктор Хонорис Кауза“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Жена се кара на мъжа си:
- Спри да пиеш и да лазиш, че детето гледа от тебе и трета година не може да проходи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук