Румен Радев: За мен е чест да връча високи държавни отличия на трима български мъже

0
Това каза президентът по време на церемонията по връчването на държавни отличия на изтъкнати българи за значимите им заслуги за развитието на медицинската наука и образование в България
Това каза президентът по време на церемонията по връчването на държавни отличия на изтъкнати българи за значимите им заслуги за развитието на медицинската наука и образование в България

"За мен е огромна чест да връча високи държавни отличия на трима български мъже, за които чудото на живота е ключът към техните професионални търсения и успехи". 

Това каза президентът Румен Радев по време на церемонията по връчването на държавни отличия на изтъкнати българи за значимите им заслуги за развитието на медицинската наука и образование в България, предаде Агенция „Фокус“.

Президентът обясни, че за проф. Атанас Щерев и проф. д-р Красимир Иванов медицината е преди всичко призвание, търсене и откривателство.

От събуждането на живота в яйцеклетката до съхраняването на здравето във всяка човешка клетка. За проф. Асен Щерев и за проф. Красимир Иванов медицината не е просто занаят. С целия си съзнателен живот и дейност те доказват, че за тях медицината е преди всичко призвание, търсене и откривателство. Благодарение на тях се откриха врати към нови изследвания, методи и оперативни практики, които спасяват живот“, обясни още той.

Организирането на доброволчески операции в помощ на хора в беда е професионалният и житейски кръст, който е избрал да носи председателят на Българския червен кръст акад. Христо Григооров. Уважаеми отличени, тези високи отличия са само външен белег на огромната обществена признателност за вашата дейснот. Аз съм убеден, че вие притежавате стотици знаци на лична благодарност, които се носят дълбоко в емоционалната памет на пациенти, които страдат. Вашият живот може да бъде разказан през историите на хората, на които вие лично сте помагали“, посочи президентът.

Румен Радев обясни, че едно начинание може да успее само когато е поверено на мрежа от отдадени професионалисти.

Вие възкресявате вярата, че можеш да се изправиш след криза, за да продължиш напред. Още нещо, много важно - вие владеете изкуството да създавате силни екипи, в които водещо е не подчинението, а общата цел. Много добре разбирате, че всяко едно начинание може да успее само когато е поверено на мрежа от отдадени професионалисти“, допълни той.

Той пожела на отличените здраве, висок дух, енергия и успехи.

"Като хора, които изпреварват своето време, много добре знаете, че бъдещето и неговият зародиш са във всяка клетка знание и опит, които предлагаме на тези след нас“, каза в заключение той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари