Румен Радев връчи наградите за производители „Златна мартеница“

0

Ние разглеждаме марката "Произведено в България" като нещо, което да консолидира все повече политици, управници, бизнес, общество в подкрепа на българското предприемачество и производство, а това значи ясна, предвидима и устойчива нормативна среда, защото непостоянното и неустойчиво законодателство нанася най-голям удар на малкия и среден бизнес.

Това заяви президентът Румен Радев на връчването на годишните награди за български производители "Златна мартеница" на сдружението "Произведено в България - съюз на малкия и среден бизнес".

Държавният глава изтъкна необходимостта от ускорени процедури за регистрация и разрастване на бизнес, защото, по думите му, най-голямото предимството на малкия бизнес е неговата бързина и гъвкавост. Когато те се задушават нормативно, този бизнес губи най-важното си предимство и става невъзможно да се конкурира на международния пазар спрямо страни, където тези процедури са два - три пъти по-бързи, каза президентът и посочи, че това означава еднакви критерии и условия за достъп до обществените поръчки. Това, по думите му, няма как да стане без електронно правителство, което ще гарантира прозрачност и равнопоставеност и ще осигури лоялна конкуренция.

Държавният глава посочи още, че са нужни повече стимули за малкия и среден бизнес, който е инициативен, иновативен, гарантира повече младежка заетост и работи с науката и образованието и за по-висока добавена стойност. Това означава и гаранция от държавата за защита на собствеността и възвръщане на доверието в правораздавателната система, каза президентът. Това, по думите му, изисква консолидиране на усилията, ако искаме България да бъде страна, която да разпростира марката "Произведено в България" по света.

Марката "Произведено в България" има смисъл далеч отвъд производството на стоки с високо качество и услуги, тази марка ни зарежда с позитивизъм, със самочувствие и надежда, че можем, че успяваме, че имаме бъдеще като българи в един свят на все по-жестока конкуренция, заяви държавният глава.

Президентът изтъкна важността на това, че расте броят на участниците в този конкурс - български предприемачи, производители, финансисти, представители на сферата на търговията и услугите в широк спектър от селско стопанство до IT сектора. Държавният глава посочи, че е важно, че се номинират и политици и представители на медиите, които работят в подкрепа на българския бизнес.

Президентът връчи "Златна мартеница" на българска търговска верига, като поздрави ръководството на компанията за това, че е успяло да направи така, че на щандовете на неговата верига да продава най-важното - доверието.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари