Румен Радев: Щом ГЕРБ търсят битка, ще я получат

0
Беквокалите на премиера пеят все по-фалшиво
Беквокалите на премиера пеят все по-фалшиво

След като участва в откриването на учебната година в Софийския университет президентът Румен Радев заяви, че щом ГЕРБ търсят битка с него, ще я получат.

Според него от действията им е видно, че или премиерът губи контрол върху партията си или я насърчава в битката срещу президента.

На въпрос ще проведе ли дискусия с премиера Бойко Борисов за модернизация на армията президентът коментира: „Очаквах премиерът да озапти беквокалите си в парламента, но това не се случи. Те пеят все по-високо и все по-фалшиво“.

Президентът коментира, че вече не вижда смисъл от такава среща между него и премиера. „Решението и за самолетите, и за цялостната модернизация на Въоръжените сили е в ръцете на премиера, негова е и отговорността“, заяви Румен Радев.

Във връзка с указа назначаване председател на ВАС президентът посочи: „Вече обявих, че очаквам новият състав на ВСС да потвърди кандидатурата. Мисля, че това е основателно и ще даде нова легитимност на кандидатурата в духа на реформите в съдебната система, които провеждаме“. На въпрос това означава ли, че няма да подпише указа той коментира: „Ще разберете на 4-ти октомври“.

По повод предстоящото Председателство Румен Радев обясни, че рискуваме то да се превърне във витрина на "гейт"-ове, които са започнали да гърмят навсякъде в страната. Той изрази притеснението си, че управляващите гледат на Председателството като на някаква омерта, която да гарантира спокойствие отвътре и легитимация отвън.

Държавният глава посочи, че референдумът в Каталония е огромен проблем не само за Испания, но и за Европа. Според него кризата от 2008 година явно е изострил егоизма и центробежните течения в Европа. Румен Радев заяви, че полицейските палки няма да решат проблема, а само го задълбочават.

Президентът беше официален гост на откриването на учебната година в Софийския университет. Той се обърна към студентите с думите: „Справедливо и морално общество е вашата мисия, това е и мечтата ми за България“. Той заяви, че конформизмът не е път към щастието и ги призова да бъдат критични и непримирими, когато става въпрос за ценности и отечество.

Румен Радев посочи, че младите българи днес са малко, затова те са призваните да променят радикално моралния климат в родината и да извлекат невежеството от обществения живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари