Румен Радев ще приеме Димитър Главчев на "Дондуков" 2

0
Държавният глава избра председателя на Сметната палата за служебен премиер
Държавният глава избра председателя на Сметната палата за служебен премиер Снимка: БГНЕС

Държавният глава избра председателя на Сметната палата за служебен премиер

Президентът Румен Радев ще приеме на "Дондуков" 2 кандидата за служебен премиер Димитър Главчев, за да му възложи да състави служебно правителство.

Вчера държавният глава оповести избора си за служебен премиер от кръга лица, определени като възможни кандидати за този пост след направените в Конституцията промени.

Главчев е тясно свързан с ГЕРБ. Шест пъти е бил депутат от партията на Борисов, а през 2017 година беше и председател на 44-ото Народно събрание, съобщава БНТ.

През юли 2023 г. беше избран от парламента за председател на Сметната палата.

Решението на президента е направено въпреки категоричното настояване на Бойко Борисов за поста служебен премиер да не бъде посочен човек, чиято политическа биография е свързана с ГЕРБ.

Според Борисов това ще повлияе на кампанията за предсрочните избори и би изглеждало все едно неговата партия управлява в този период.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари