Румен Радев: Политическата криза е факт, но кабинетът трябва да осигури функционирането на държавата

0
Парламентарно представените партии трябва да намерят възможно най-бързо изход от ситуацията
Парламентарно представените партии трябва да намерят възможно най-бързо изход от ситуацията Снимка: БГНЕС

Парламентарно представените партии трябва да намерят възможно най-бързо изход от ситуацията

Президентът Румен Радев открива международния форум "Зелената сделка - иновации, инвестиции и справедлив преход". Събитието събира на едно място представители на институциите, европейски и български водещи експерти, както и представители на бизнеса и неправителствения сектор.

Преди началото, държавният глава направи коментар за политическата ситуация у нас:

"Политическата криза е факт. Но за разлика от предишните кризи тази се разгръща в условията на прогресираща инфлация, на социална, икономическа и продоволствена криза, породена от войната в Украйна. Парламентарно представените партии трябва да намерят възможно най-бързо изход от ситуацията, защото се нуждаем от отговорно и устойчиво управление. Докато партиите търсят формирането на управленско мнозинство, кабинетът трябва да осигури социалните плащания и подкрепата за бизнеса. Да отстои ветото за РСМ в съответствие с рамката, приета на КСНС, и да осигури функционирането на държавата", заяви президентът, цитиран от БНТ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари