Румен Радев открива форум, посветен на демографската устойчивост в Европа

0
В него ще участва заместник-генералният секретар на ООН и изпълнителен директор на Фонда на ООН за населението Наталия Канем, която е на посещение у нас
В него ще участва заместник-генералният секретар на ООН и изпълнителен директор на Фонда на ООН за населението Наталия Канем, която е на посещение у нас Снимка: БГНЕС

Конференцията по демографската устойчивост ще се проведе в хибриден формат на 1 и 2 декември

Днес президентът Румен Радев ще открие международна конференция, посветена на демографската устойчивост, на тема „Да изградим демографското бъдеще на Европа: Пътища за обществата за просперитет в свят на бърза демографска промяна”.

Във форума ще участва заместник-генералният секретар на ООН и изпълнителен директор на Фонда на ООН за населението Наталия Канем, която е на посещение у нас. В първия панел участие ще вземе вицепремиерът и министър на труда и социалната политика в служебния кабинет Гълъб Донев.

Конференцията по демографската устойчивост ще се проведе в хибриден формат на 1 и 2 декември с участието на държавни и правителствени ръководители, министри и други представители на правителства, гражданското общество, частния сектор, академичните среди и международната общност.

Конференцията ще осигури платформа за обмен на опит и практики с цел смекчаване на отрицателните последици от демографските промени. За пръв път представители на страни от Европа и Централна Азия се събират на министерско ниво под егидата на ООН, за да обсъдят в по-широк план последиците от негативните демографски тенденции и перспективите за тяхното преодоляване. С форума ще се даде началото на Десетилетие за демографска устойчивост.

Събитието е по инициатива на Министерството на външните работи, Министерството на труда и социалната политика и на Регионалния офис за Източна Европа и Централна Азия на Фонда на ООН за населението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари