Румен Радев: От избирателната активност зависи легитимността на следващия парламент

2
Президентът упражни правото си на вот на машина
Президентът упражни правото си на вот на машина Видео: NOVA

Президентът упражни правото си на вот на машина

"Очаквам най-сетне разумът и принципите да надделеят в българската политика, която да постави на първо място интересите на гражданите и бъдещето на страната. Най-важното днес е да се гласува. Затова искам да използвам случая, че сте тук и да призова българите да излязат и да гласуват, за да не оставят някой друг да решава съдбата им", заяви президентът Румен Радев, след като гласува, предава NOVA. Той упражни правото си на вот на машина.

Той сподели, че се радва на данните, че машинното гласуване е взело превес.

"Това е ефективно средство да се преодолят недействителните бюлетини, сгрешените и манипулирани протоколи и до известна степен - кооперативният вот. Още веднъж казвам, от избирателната активност зависи легитимността на следващия парламент и правителство, от които ние очакваме важни решения", добави Радев.

Според него изборния ден протича нормално. Президентът е на мнение, че органите на реда несъмнено ще си свършват работата и ще гарантират сигурността и на вота, и на хората. Радев увери, че след излизане на резултати, няма да бави процедурата по съставяне на кабинет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари