Румен Радев не се яви в съда!

0
Продължава делото срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев
Продължава делото срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев Снимка: БГНЕС

Продължава делото срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев.

Той е обвинен в престъпление по служба, заради ремонта на изтребителите "МиГ-29". Президентът Румен Радев не се яви като свидетел и днес, предаде Канал 3.

Делото срещу Николай Ненчев започна в края на февруари. По него са събрани 41 тома доказателства и ще бъдат разпитани общо 23-ма свидетели. Срещу Николай Ненчев са повдигнати две обвинения - че не е задействал договора с руската корпорация МИГ за ремонт на българските двигатели за изтребителите.

Прокуратурата твърди, че вместо това, бившият военен министър е казал на заместничката си Даниела Йосифова да ги пази в служебната си каса и да не предприема никакви действия по изпълнението им. Другото му обвинение е, че не е утвърдил проект за инвестиционен разход за ремонт на агрегати и доставка на резервни части за самолетите. Действията му довели до намаляване на броя на подготвения летателен състав и свръхнатоварване на летците, носещи бойно дежурство по Air Policing. Както и до невъзможност за осигуряване на подготовката на млади летци за "МиГ-29".

Днес повече от час показания дава бившият заместник-министър на отбраната от екипа на Ненчев - Димитър Кюмюрджиев. Той заяви, че не е знаел за договори с руската компания РСК- МИГ. Днес беше разпитан и бившият началник на отбраната ген. Константин Попов. Той поясни, че летателните часове на авиацията ни през последните години са далеч под изискуемите. Защитата на Ненчев и прокуратурата влезнаха в задочен спор задължително или пожелателно е било рамковото споразумение изтребителите ни да се ремонтират от РСК-МИГ.

Предстои в някое от следващите заседания по делото да бъде разпитан и президента Румен Радев.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари