Румен Радев нареди на служебния кабинет да започне битка с бедността

3
Част от участниците в предизборната кампания ще оправдават с вас провалите си и ще си приписват успехите ви, предупреди той министрите си
Част от участниците в предизборната кампания ще оправдават с вас провалите си и ще си приписват успехите ви, предупреди той министрите си

Част от участниците в предизборната кампания ще оправдават с вас провалите си и ще си приписват успехите ви, предупреди той министрите си

С много комплименти и поздравления за свършената работа президентът Румен Радев посрещна днес на „Дондуков“ 2 членовете на служебното правителство, които преназначи на постовете им. Единственото ново попълнение в кабинета, от който държавният глава очевидно се чувства силно доволен, е Найден Тодоров, който става културен министър на мястото на Велислав Минеков.

В словото си Радев започна с описание на наследството, оставено на служебното правителство от кабинета „Петков“, които той недвусмислено обяви за тежко. „Въпреки ограничените средства, вие успяхте да спрете свободното падане на държавата, да парирате наследените кризи, да откриете нови възможности за страната“, похвали президентът работата на своите министри. Като пример очаквано посочи мащабните нововъведения в енергетиката, направени по негова инициатива – като споразумението с Турция за природен газ, предава вестник СЕГА.

В същото време, държавният глава наблегна, че цените на стоките продължават да растат, а българите – да обедняват. Затова открои като основен приоритет гарантиране на покупателната способност на хората, борбата с обедняването и подкрепата за най-уязвимите групи от населението. Подчерта, че правителството трябва усилено да продължи, също така, работата по модернизацията на армията.

Радев използва случая, за да удари по Народното събрание – нареди на министрите да се захванат с правосъдната реформа, по която парламентът е абдикирал, както той се изрази. Накрая предупреди хората си, че ще станат мишена на политиците по време на предизборната кампания. „Част от участниците в предизборната кампания ще оправдават с вас провалите си и ще си приписват успехите ви“, изтъкна той. И ги посъветва да не се подават на провокации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари