Румен Радев: Надявам се войнолюбците да са малцинство в 48-ото НС

3
Този парламент трябва да вземе решение дали България ще загуби въздушния си суверенитет, добави Радев
Този парламент трябва да вземе решение дали България ще загуби въздушния си суверенитет, добави Радев Снимка: БГНЕС

Този парламент трябва да вземе решение дали България ще загуби въздушния си суверенитет, добави Радев

Позволете ми в деня на Иван Рилски, който призоваваше за смирение и за единство да благодаря за поканата и възможността да приветствам всички вас.

Всяко начало е заредено с надежди, открива се възможността да оставите достойна следа в историята в тези трудни за България и Европа времена. Надявам се НС да ни изведе от спиралата на политическа нестабилност и ключът е във вас, в ръководствата на партиите. Това заяви президентът Румен Радев, предаде БГНЕС.

Основен приоритет на работата на парламент и правителство е гарантиране на националната сигурност. Още днес служебното правителство ще внесе приетата програма за приоритетни инвестиционни разходи на МО и проекта за вторите осем самолета. Този парламент трябва да вземе решение дали България ще загуби въздушния си суверенитет, каза Радев. Надявам се войнолюбците да са малцинство в 48-ото НС, добави той.

Нужен е разум, кураж, за да се състави правителство, което да поеме отговорност. Паралелно с основната задача за съставяне на правителство – всички съзнаваме, че 48 НС е изправено пред въпроси, чието решаване следва да бъде от този парламент независимо колко дълго ще съществува. Парламентарното време е ценно и избирателите ще се почувстват предадени, ако то бъде отдадено на скандали. Хората очакват решения в борбата с бедността, ниските доходи, социалната криза влече и ръст на престъпността, мерките трябва да са решителни и незабавни. Редно е бюджетът за 2023 г. да се приеме до края на годината и затова се надявам бързо да се сформира правителство, което да разработи бюджет спрямо обществените предизвикателства. Ако това не стане, служебното правителство е готово да внесе проектозакон за бюджета и ако стигнем до там, ще призова към него да се подхожда професионално и отговорно. Съветвам да се разгледат мерките за компенсиране на потребителите от високите цени на енергоносителите, добави Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -9
    3
    Густав Адолф, до 1
    Ако за всичко ти е виновен "Еврогейския съюз", значи нямаш грам познание по въпроса и е редно да се застреляш.
  • 2
    2
    плюс-минус
    Иван Рилски е Свети Йоан Рилски!
  • 10
    1
    Русенец
    Винаги съм гласувал за герб, обаче последния път не! Бойко уверено ни води към пропастта с еврогвйството си. Радев ще се окаже много по читав. Мисля като него и дано повече хора мислят така
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари