Румен Радев изпрати благодарствено писмо на индийския си колега

0
Държавният глава изрази признателността си за спасяването на българския търговски кораб „Руен“ и на неговия екипаж от индийските военноморски сили
Държавният глава изрази признателността си за спасяването на българския търговски кораб „Руен“ и на неговия екипаж от индийските военноморски сили Снимка: Румен Радев / Facebook

Държавният глава изрази признателността си за спасяването на българския търговски кораб „Руен“ и на неговия екипаж от индийските военноморски сили

Държавният глава Румен Радев изрази признателността си за спасяването на българския търговски корабРуен“ и на неговия екипаж от индийските военноморски сили в писмо до президента на Индия Драупади Мурму, съобщиха от Президентството.

Корабът бе похитен от сомалийски пирати с целия екипаж, включващ и 7 български граждани.

Със своята високо професионална намеса индийските военнослужещи доказаха на дело съществената роля на Индия за гарантиране на сигурността на търговското корабоплаване в региона, посочва българският президент.

Държавният глава Румен Радев подчертава, че страната ни оценява високо оказаната подкрепа като нов ярък израз на традиционните приятелски отношения между двете държави и народи. Президентът изразява увереност, че развитието и надграждането а връзките между България и Индия ще продължи и занапред със съвместните усилия на двете страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари