Румен Радев и Борисов се срещат с Макрон във Варна

0
Обиколката на френския президент е насочена към осигуряването на по-добро навлизане на Франция в източната част на Европа
Обиколката на френския президент е насочена към осигуряването на по-добро навлизане на Франция в източната част на Европа

На 24 август вечерта френският президент Еманюел Макрон ще пристигне в България, като ще бъде посрещнат във Варна.

На следващия ден в морската ни столица той ще преговаря с президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

Това съобщи представител на Елисейския дворец, на когото се позовава ТАСС, предаде БГНЕС.

Макрон ще кацне във Варна от Румъния, където ще бъде на 24 август. Предният ден пък той ще посети Австрия, където освен с домакините ще преговаря и с чешкия и словашкия премиери Бохуслав Соботка и Робърт Фицо.

Според представителя на Елисейския дворец една от централните теми в обиколката на Макрон ще бъде директива на ЕС за работещите в Западна Европа граждани на Източна Европа. Тези работници плащат социални отчисления в своите държави и поради това получават по-ниски заплати в Западна Европа. Това на свой ред създава значителна конкуренция на местната работна сила. Еманюел Макрон се обявява против подобна практика и смята да засили позицията на Франция за срещата на 23 октомври на министрите на труда от ЕС, която ще бъде посветена на този проблем.

"Обиколката на френския президент е насочена към осигуряването на по-добро навлизане на Франция в източната част на Европа“, подчертаха в Елисейския дворец.

Наскоро пресслужбите на нашето президентство и на Министерски съвет съобщиха, че основните теми при престоя му у нас ще бъдат проблеми от дневния ред на Европейския съюз, европейската перспектива на страните от Западните Балкани, охраната на външните граници на ЕС, както и въпроси на двустранното сътрудничество между България и Франция.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари