Румен Радев: Градената с десетилетия архитектура за сигурност в Европа е в разпад

0
Налага се цялостна трансформация на модела на отбрана, заяви президентът
Налага се цялостна трансформация на модела на отбрана, заяви президентът Снимка: БГНЕС

Налага се цялостна трансформация на модела на отбрана, заяви президентът

Градената с десетилетия архитектура за сигурност в Европа е в разпад, а това може да отключи процеси на дестабилизация, особено в нашия регион, който е съседен на войната в Украйна. Това каза президентът Румен Радев по време на Годишна конференция на началниците на отбраната от балканските страни, която се състои днес в София, предаде БТА.

Според него агресията на Русия срещу Украйна доведе до драматични промени в средата за сигурност. Налага се цялостна трансформация на модела на отбрана, на гарантиране на колективна отбрана, а в същото време ресурсите и времето за действия са ограничени, добави той.

Избраната тема тази година е в унисон с общите за НАТО и Европейския съюз (ЕС) направления за сътрудничество - „Регионална военна свързаност и военна мобилност, като фокус в партньорството на Балканите в търсене на иновативни пътища за интегриране и коопериране“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари