Румен Радев: Единствените важни думи на Борисов са тези, които ще каже пред следващия главен прокурор

4
Трябва да се научим от Съединението, че е време да излекуваме всички наши комплекси за политическа обреченост, заяви той
Трябва да се научим от Съединението, че е време да излекуваме всички наши комплекси за политическа обреченост, заяви той Видео: bTV

Трябва да се научим от Съединението, че е време да излекуваме всички наши комплекси за политическа обреченост, заяви той

Трябва да се актуализира бюджетът, всичко го очакваме. От това зависи и колко дълъг ще е животът на това Народно събрание, коментира в Раковски президентът Румен Радев, предаде bTV.

Не можем да оставим българите без тази нужна актуализация в сложните времена, които предстоят. Както и вчера обявих, тази седмица ще поканя ЦИК, за да бъдем сигурни, че можем да проведем избори 2 в 1 в тази обстановка, с машинен вот, така че да не бъдат компрометирани“, обясни Радев.

По думите му изборите трябва да бъдат организирани по такъв начин, че да могат двете кампании, които ще се водят паралелно – и за парламент, и за президент – да бъдат така организирани, че българските граждани да могат справедливо, честно и обективно да изразят своя вот.

Той бе помолен да коментира и политическия скандал с „купуването“ на депутати. Президентът заяви, че обстановката в парламента е станала толкова изнервена, че срива всякакви усилия да се постигне рационално решение.

Румен Радев каза още, че темата за служебното правителство в момента не е на дневен ред. Той очаква парламентът да свърши своята работа и едва тогава ще го коментира.

Все по-често се спряга политически проект на двама от министрите – на икономиката и на финансите. Ако искат да бъдат полезни за обществото, те не трябва да създават просто поредния партиен проект, а да следват една по-широка философия към цялото общество. Има вълна за промяна, но никоя партия не може да монополизира надеждите на българите. Нито една партия няма силите да се справи сама. Добре ще е нашите политически партии най-накрая да осъзнаят това, макар и от третия опит, и да потърсят най-сетне диалога“, призова Радев.

Според него служебното правителство е доказало, че хора от различни хоризонти могат да работят заедно и ефективно за България.

Той коментира и казаното от Бойко Борисов, че живеем в условията на диктатура с думите: „Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор.“

Що се касае до тревогите на левите хора, които се опасяват да не бъде предадена тяхната надежда, искам да заяви следното - не аз съм човекът, който ще ви предаде. За себе си гарантирам“, категоричен бе президентът.

Трябва да се научим от Съединението, че е време да излекуваме всички наши комплекси за политическа обреченост. Защото именно Съединението показа, че сме способни да постигаме големи цели. Време е да го направим и днес“, заяви още Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари