Румен Радев до Доналд Тръмп на обща снимка в Бъкингамския дворец

1
Кралица Елизабет Втора даде снощи прием в чест на държавните и правителствените ръководители на страните членки на НАТО
Кралица Елизабет Втора даде снощи прием в чест на държавните и правителствените ръководители на страните членки на НАТО

Президентът Румен Радев до Доналд Тръмп на общата снимка преди официалната вечеря на лидерите на НАТО в Бъкингамския дворец.

Кралица Елизабет Втора даде снощи прием в чест на държавните и правителствените ръководители на страните членки на НАТО и техните съпруги. В двореца бяха и българският президент и съпругата му Десислава Радева.

На общата снимка преди приема по случай 70-годишнината на Алианса президентът Румен Радев е разположен до американския си колега Доналд Тръмп. Над него е премиерът на Северна Македония Зоран Заев, а от другата му страна – министър-председателят на Белгия Софи Уилямс.

На стола до Тръмп е седнал британския престолонаследник принц Чарлз, докато домакинята – кралица Елизабет е разположена централно. Между тях пък се намира генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Американският президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания се срещнаха с херцозите на Корнуол Чарлз и Камила на чаша чай. Американската първа дама се появи със зашеметяващо жълто палто с дълги ръкави. Тоалетът на Мелания е съчетан с лилави обувки на ток, в същия цвят е и роклята й. Камила заложи на червена рокля с черно сако и черни обувки на нисък ток.

Сред гостите са и херцогинята на Кеймбрдиж Кейт Мидълтън, турският президент Реджеп Ердоган със съпругата си, германският канцлер Ангела Меркел, френският президент Еманюел Макрон и други лидери.

След приема от кралицата последва официална вечеря на "Даунинг стрийт" 10, чийто домакин беше английският примиер Борис Джонсън, съобщава Нова телевизия.

Днес Румен Радев, който ръководи българската делегация за лидерската среща на НАТО в Лондон, ще участва днес в заседанието на Северноатлантическия съвет на равнище държавни и правителствени ръководители.

Работната сесия на двудневната Среща на върха на алианса ще бъде в хотел "Гроув" в голф комплекс край британската столица. Форумът отбелязва 70-ата годишнина от създаването на НАТО. Очаква се президентът Радев да има и двустранни срещи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари