Румен Радев: България се нуждае от хора, които могат да управляват процесите в икономиката

1
Държавният глава открои утвърдената роля на висшето училище като важен образователен център
Държавният глава открои утвърдената роля на висшето училище като важен образователен център Снимка: Румен Радев / Facebook

Бяха връчени дипломите на абсолвенти с отличен успех от Випуск 2023

"В условията на динамични процеси в геополитически план, във влошаваща се среда на сигурност, сътресения в икономиката, на кризи от всевъзможен характер, България има нужда не само от стратегически документи и програми, а от подготвени хора, които разбират и могат да управляват сложните процеси в националната сигурност и икономиката". Това заяви президентът Румен Радев на тържественото събрание по повод 20-ата годишнина на Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Президенството.

Пресцентър на Президенството

Държавният глава открои утвърдената роля на висшето училище като важен образователен център със значение не само за региона на Пловдив, но и за страната и с високо международно признание, в което се въвеждат нови форми и методи на обучение. Президентът приветства и неговата социална програма, с която се подпомагат студенти, които нямат възможност да си позволят висше образование.

Вярвам, че тази програма е част от нашите общи усилия за борба с неравенствата и изграждането ни като общество, основано на хуманни ценности“, посочи Радев.

Президентът поздрави студентите с избора на специалности в сферата на сигурността и икономиката, които са особено актуални днес, в условията на сътресения в Европа, предизвикани от войните в съседство.

На вас се пада честта да участвате активно, да управлявате тези процеси и ние ще разчитаме на вашите знания, воля, енергия, амбиции и родолюбие“, заяви държавният глава. Той подчерта значението и на трансформацията на българската икономика към производство с висока добавена стойност, висока производителност, износ на готова продукция, а не суровини и ускорен преход към кръгова и зелена дигитална икономика.

В рамките на събитието бяха връчени дипломите на абсолвенти с отличен успех от Випуск 2023 на висшето училище. Почетният знак на държавния глава за заслуги в развитието на образованието бе връчен на президента и един от основателите на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари