Румен Радев: България изгуби двама доблестни полицаи

0
Президентът Румен Радев дойде в Бургас
Президентът Румен Радев дойде в Бургас

Президентът Румен Радев дойде в Бургас

Днес в област Бургас е ден на траур след тежката катастрофа от вчера, при която загинаха двама полицаи. В патрулния им автомобил се вряза автобус с мигранти от Сирия.

"Тук съм, за да изразя съболезнования към близките, семействата и колегите на старши полицай Атанас Градев и младши инспектор Йордан Илиев. България изгуби двама доблестни полицаи, отдадени докрай в своя дълг в името на законността", заяви президентът Румен Радев, предаде БНТ

Днес в Бургас ще се състои и траурната церемония, където с почести ще бъдат изпратени двамата загинали полицаи. Близки и приятели на загиналите полицаи още от сутринта поднасят цветя на лобното им място. От 17:00 ч. в града се организира бдение, с което да бъде почетена паметта на двамата герои.

Прокурор Соня Петрова съобщи, че случаят е квалифициран като особено тежък. Вече има и повдигнати обвинения за престъплението. Наказанието, предвидено за престъплението, е от 3 до 10 години, тъй като лицето е непълнолетно.

И двамата са служители в Охранителна полиция в бургаското Първо РУ. Атанас Градев, който е командир на отделение, има 18 години стаж в МВР, със съпругата си имат двама сина. Старши полицаят Йордан Илиев работи от 7 години, горял в професията си, имал годеница криминален репортер. Казват, че му предстояло преместване на друг пост. Двамата са награждавани десетки пъти за работата си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари