Румен Радев: Трябва да видим къде се скъсаха нещата

1
Постоянните промени объркват и изборната администрация, и гласоподавателите, смята президентът
Постоянните промени объркват и изборната администрация, и гласоподавателите, смята президентът Видео: NOVA

Постоянните промени объркват и изборната администрация, и гласоподавателите, смята президентът

Трябва да има промени в изборното законодателство, но не може всеки парламент да се занимава с това, заяви президентът Румен Радев пред журналисти, след като гласува на балотажа в София. Постоянните промени обърквали и изборната администрация, и гласоподавателите.

Трябва да има промени, които да са фокусирани върху изсветляването на изборния процес, каза президентът.

Той каза, че се надява след тези избори да бъде направен задълбочен анализ на това, което се случи, за да не се повтаря занапред.

Всички отговорни институции за тези избори трябва да направят много дълбок анализ, много ясен отчет и да видим къде се скъсаха нещата, за да има днес такава ниска избирателна активност. Моят призив е институциите да направят всичко възможно да се възстанови доверието в изборите, включително в машините. Машините доказаха своята ефективност в борбата с недействителния вот и с безобразното попълване, къде съзнателно, къде - не, на изборните протоколи, заяви Радев, цитиран от NOVA.

Той не пожела да коментира исканото от премиера Денков освобождаване на председателя на ДАНС Пламен Тончев.

Днес всички определяме облика на местната власт и нашето бъдеще. Затова не трябва да допускаме общественият фокус да бъде подменен. Има време и утре за тези въпроси”, каза Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    До 2
    Той и Путин е номер 1 за теб......
  • -7
    2
    ...
    Я фак оф ве, Радев е номер едно. Долу ръцете от най-великия президент на България в новата и история. Като му свърши мандата ще видите откъде растат краката.
  • 5
    1
    КОЙ ми сра в гащите?
    Къде се скъсаха ли? Ами да пита назначения от него директор на ДАНС, който разнася разни манипулиращи истината "справки" по медиите и ги представя като доклади, и това в нарушение на поне 2 закона, в деня за размисъл преди изборите. Предните избори с машинно гласуване бяха най-успешните имало някога в България, без грешки, лесни и за избирателите и за преброителите. Това го констатираха абсолютно всички участници и наблюдатели. Обаче мафията не и харесаха резултатите и безконтролния вот. Радев, уж вика "мутри вън" пък фактите показват, че той и неговите хора работят баш в полза на мафията.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари