Румен Петков: В последните дни протестът губи тяга

1
Започва да отсъства обществената енергия на протестите и да започва политическо яхане, а това не е добре
Започва да отсъства обществената енергия на протестите и да започва политическо яхане, а това не е добре

Започва да отсъства обществената енергия на протестите и да започва политическо яхане, а това не е добре

Това каза на пресконференция лидерът на АБВ Румен Петков, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„В последните дни протестът губи тяга. Според нас причините са няколко, но си струва да се спрем на две. Протестът забравя своята история. Това е първият протест след 1991 година, в който протестиращите не искат нищо: не искат запазване на работни места, не искат запазване на предприятието, не искат увеличаване на доходите. Това е протест, който е продиктуван от корупцията и липсата на морал в управлението. Всеки ден протестиращите трябва да мислим за чекмеджетата на властта. Чекмеджетата на министър-председателя, които обиколиха цяла Европа. Чекмеджета, за които ние настояваме за оставката на главния прокурор, защото той трябваше да направи незабавен обиск в резиденцията на министър-председателя. Там се виждат по оценка на хора, които разбират от тази работа, аз толкова пари не съм виждал: 1 млн. евро и няколко кюлчета злато. Това обиколи цяла Европа, но протестът започва да го забравя“, допълни той.

Според Румен Петков друга причина, поради която антиправителствените протести отслабват е, че на тях малко се говори за това какво ще е бъдещето на страната след оставката или края на мандата на третото правителство на Бойко Борисов.

Протестът не показва утрето на българина. Ние всяка вечер сме там и говорим с десетки хора. Особено младите хора искат да чуят за бъдещето си в България. Отсъствието на тази тема започва да демотивира част от протестиращите. Протестът се професионализира. В първите дни имаше много млади семейства с децата си, много хора на чисто приятелски принцип, събрани, за да искат оставката на правителството и главния прокурор. Днес какво имаме? Христо Иванов е яхнал „Орлов мост“, а Мая Манолова беше изгонена оттам и се курдиса на „Дондуков“. Обявяваме обществена поръчка на кое кръстовище да се курдисаме и ние“, добави лидерът на ПП АБВ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари