Румен Петков: Тази схема с ваксините е медицински фашизъм и корупция на най-високо ниво

1
Това, което се случва, минава границите на абсурда
Това, което се случва, минава границите на абсурда

Това, което се случва, минава границите на абсурда

Тази схема с ваксините е медицински фашизъм и корупция на най-високо ниво. Това каза лидерът на ПП АБВ Румен Петков по време на представянето на кандидатите си за народни представители в 23, 24 и 25 МИР в София, предаде агенция „Фокус“.

„Това, което се случва, минава границите на абсурда. Предполагам, че повече са гледали сутрешните емисии. Навсякъде един зоологически ентусиазъм, труднообясним извън рамките на 4-и километър за това, че са дошли 50 000 ваксини. Не знам дали разбираме за какво нравствено нищожество става дума в случая. Да се изтъпаниш и да занимаваш цяла България, че са дошли 50 000 ваксини. Тази схема с ваксините е медицински фашизъм и корупция на най-високо ниво, Фон дер Лайен – точка“, допълни той.

Според Румен Петков българското правителство трябва незабавно да заведе дела срещу компаниите, които забавят доставките на ваксини.

„Аз няма да се ваксинирам. Обяснявал съм много пъти защо, но срещу тези, които взеха нашите пари, на мизерстващия български народ и не ни доставят ваксините. Фон дер Лайен трябва да бъде обект на разследване, отстранена от длъжност, за да не го възпрепятства, защото тя договори тези ваксини“, допълни лидерът на ПП АБВ.

Румен Петков припомни, че правителството е поръчало милиони дози от ваксината на AstraZeneca, като допълни, че канцлерът на Германия Ангела Меркел не е пожелала да се ваксинира с нея, тъй като ѝ няма доверие.

„Продължавам да твърдя: Русия е готова да ни предостави възможността да произвеждаме от руската ваксина, защото имаме една от най-подготвените професионални групи в европейски и световен мащаб, която буди респект навсякъде по света и имаме държавното предприятие „БулБио“, което не се нуждае от представяне“, посочи той.

Петков запита защо в Европа не се признават руската, китайската и индийската ваксина срещу коронавирус. И отговори на този въпрос – защото те не дават рушвети.

„Ако ние не разберем, че това престъпно отношение към нашето здраве трябва да има институционален отпор, значи нищо не разбираме. И затова искаме от българските граждани доверието за нормален живот в работеща държава. Не свалим ли маските в прекия и преносния смисъл на думата, нищо добро не ни очаква“, посочи лидерът на АБВ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари