Румен Петков: Контактната група на Плевнелиев и Паси е обида за българската нация

3
Парламентарните групи не се нуждаят от модератори, а от диалог
Парламентарните групи не се нуждаят от модератори, а от диалог Снимка: Пресцентър на АБВ

Парламентарните групи не се нуждаят от модератори, а от диалог

Председателят на АБВ Румен Петков коментира срещата на коалиция „Български възход“ с контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси. Според Петков подобни контактни групи не могат да бъдат полезни, заради граничещата с катастрофа ситуация в страната и даде за пример ситуацията с Народното събрание, която доведе до обществени подигравки. Контактни групи не могат да бъдат полезни в установяване на нормален разговор между парламентарните групи в условията на антагонизъм и чувство на нетърпимост, посочи той, съобщават от пресцентъра на партията.

Като втори план Петков посочи излъчените персони в контактната група, които определи като обида за българската нация. „Няма как човек, който е казал „майната му на православието, да бъде модератор между когото и да е. Това е отношение между нашите традиции, история и конституция, към нас, като хора. Същият човек е автор и на идеята „да скопим българския лъв“ под егидата на ..“давай да влизаме в еврозоната..“. Другата одиозна фигура няма и да коментирам, все пак е бил президент на страната. Защо Борисов предложи тези двамата, това е негова оценка“.

Днес парламентарните групи не се нуждаят от модератори, а от диалог, каза в заключение Румен Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Р.Петков ГлавЪтЪ
    Да се облекчаваш във фонтани сигурно е по-малка обида към нацията, а? Този главанак ще бъде помнен с пиянските си просташки пресконференции, даже онази бабичка Татяна Дончева го бе сритала в топките за назидание.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари