Румен Петков: До правителство ще се стигне заради омразата към президента

0
Това Народно събрание очевидно се раздира от неспособност, отбеляза лидерът на ПП АБВ
Това Народно събрание очевидно се раздира от неспособност, отбеляза лидерът на ПП АБВ Снимка: Елина Кюркчиева/БТА

Това Народно събрание очевидно се раздира от неспособност, отбеляза лидерът на ПП АБВ

До правителство ще се стигне. Такава позиция изрази в Плевен от името на „ЛЕВИЦАТА!“ председателят на ПП АБВ Румен Петков, в коментар на течащите преговори. Кабинет ще има, въпреки демонстрираната на този етап неспособност да се намерят политически решения, които да отговарят на интересите на българското общество и държава, а именно, стабилност, отбеляза той. Според Румен Петков, в основата на прогнозата за предстоящо формиране на кабинет стои на моменти бурната, на моменти, неизказана омраза и завист към президента Румен Радев и стремежът да бъде отстранено служебното правителство, съобщиха от пресцентъра на партията.

Лидерът на АБВ подчерта липсата на политически решения, които да отговарят на обществената необходимост и интерес на държавата ни в работата на новия парламент и в процеса на политически совалки между парламентарните групи. Той отбеляза, че в политическите дискусии ярко отсъстват теми, като липсата на достъп до качествени здравеопазване и образование за десетки хиляди българи, за осакатената ни българска история и език, за нарастващата бедност и мизерия.

Това Народно събрание очевидно се раздира от неспособност, интелектуална немощ да се формулират проблеми и да се намерят техните решения, от процеси на взаимна нетърпимост и от процеси на негодност да се намерят стабилни солидни перспективи в изключително нестабилна ситуация, определена от редица кризи от различен характер“.

Що се отнася конкретно до представената кандидатура за премиер на България в лицето на Мария Габриел, Петков подчерта при нея политическият фокус е изместен, липсва отношение и познаване на българската държава, българските институции и българския народ и това е пагубно в тежката криза, в която се намира страната ни. А номинацията ѝ е оценка за тези, които я номинират – тях не ги интересува България и българския народ, но фокусът е върху теми, като въвличането на България в конфликта в Украйна и други, които не кореспондират с дневния ред на обществото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Запалката
    Мама му, ама е прав запалката....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари