Румен Йончев: Вероятно ще имаме правителство от първите две коалиции

1
Поляризацията беше умишлено създадена, за да се създаде двуполюсен модел, коментира бившият депутат Румен Йончев
Поляризацията беше умишлено създадена, за да се създаде двуполюсен модел, коментира бившият депутат Румен Йончев

Поляризацията беше умишлено създадена, за да се създаде двуполюсен модел, коментира бившият депутат Румен Йончев

"Хартиената коалиция трябва да спре да се срамува и да си покаже лицето. ГЕРБ с ДПС и БСП имат 128 депутати, спокойно могат да излъчат председател, не виждам защо се хвърлят обвинения към ДБ." Това каза в ефира на Euronews Bulgaria социологът доц. Алексей Пампоров.

"ПП и ДБ от друга страна се възползват от тази свенливост на хартиената коалиция и се опитват да договорят неща от дневния ред, които им се струват важни. Как ще договорят съдебна реформа без индулгенция на Бойко Борисов е много любопитно." добави доц. Алексей Пампоров.

"Наблюдаваме един ритуален танц след тежката поляризация на големите политически сили. Резултатът след изборите е много простичък – парламент от 6 партии е доста по-лесен отколкото парламент от 7 - 8 и т.н.", коментира бившият депутат Румен Йончев.

"Поляризацията беше умишлено създадена, за да се създаде двуполюсен модел. Друг е въпросът колко е двуполюсен, тъй като идеологически различия между ГЕРБ и ПП-ДБ няма. Те са персонални. Ритуалният танц е необходим, за да забравим старото и да преминем към нещо ново, което ще отнеме няколко дни. Естествено е да има разговори между първите две коалиции, съмнявате ли се, че има такива? Необходимо е време за обществото да приеме една такава сглобка, която е неминуема и неизбежна, ако искаме да има управление." добави още Румен Йончев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари