Румен Драганов: Почивката на море у нас ще става по-скъпа

1
Разликите в цените се забелязват най-вече в напитките
Разликите в цените се забелязват най-вече в напитките Видео: NOVA

"Почивката на море у нас тази година е по-скъпа. И ще става по-скъпа."

Това заяви в студиото на „Събуди се” по NOVA директорът на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов.

Разликите в цените се забелязват най-вече в напитките. За супата и основното ястие – винаги може да се намали грамажът, за да се запази цената. Но когато си поръчвате напитки – не гледате менюто. И после, като дойде сметката – се вижда, че напитките са по-скъпи”, подчерта той.

По думите му „уикенд туризмът” все още съществува. „Нямам впечатление, че заради поскъпналия бензин – хората пътуват по-малко. Сега в края на юли и през август – даже очаквам и големи задръствания по пътищата, защото движението става по-натоварено”.

Според Драганов има повече туристи тази година в страната. „Миналата година нямаше чартърни полети от Великобритания. Сега полетите са възобновени. По Черноморието ни – в Созопол, има места, в които вече няма възможност за настаняване, тъй като всичко е заето”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    123
    като има мухльовци, да им плащат за фекалиите и варените картофи с варените кренвирши, за опиканите плажове натъкани с фасове да им плащат. в Турция за сто лева на ден изкарах почивката на живота си в 5* комплекс. най-добрата храна, най-чистото море, надскочиха дори гърците. айде бегом на варения картоф с кренвирш на опикания плаж за 20 лева чадър с лепкав шезлонг.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари