Румънската полиция върна 15 нелегални мигранти в Русе

0
Граничните полицаи са открили нелегално пътуващи сирийци в бус за пловоде и зеленчуци
Граничните полицаи са открили нелегално пътуващи сирийци в бус за пловоде и зеленчуци

Граничните полицаи са открили нелегално пътуващи сирийци в бус за пловоде и зеленчуци

Граничната полиция в Гюргево върна в Русе 15 нелегални мигранти, открити в микробус за превоз на плодове и зеленчуци. 41-годишният румънски водач е пристигнал на Дунав мост на 17 септември около 4:20 ч, за да влезе в Румъния, предава Русе Медиа.

При извършените проверки на превозното средство граничните полицаи открили в товарния отсек, на специално обособено място, укрити 15 чужди граждани.

В хода на разследването са установили, че въпросните лица са от сирийска националност, качили са се в транспортното средство с помощта на водача и са имали намерение да стигнат до държава от Западна Европа.

Граничните полицаи от Териториалната служба на ГДП Гюргево извършват разследване под координацията на прокурор от прокуратурата към съда в Гюргево за извършване на престъплението „опит за нелегално преминаване на държавната граница от чужди граждани“ и съответно за трафик на мигранти за водача на транспортното средство.

По отношение на румънския шофьор му е наложено превантивно задържане за срок от 30 дни.

На основание румънско-българското споразумение за реадмисия 15-те граждани от сирийски произход са предадени на Гранична полиция на България за доразследване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    my name
    На нас ни ги връщат и Румънци и Сърби, а ние на Турците не можем. Ставаме клоаката на Европа.
  • 6
    1
    Гост
    Да не ги връщат, а да ги интегрират. Цял свят си изсипва тука нежеланите "гости".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари