Румънец открадна 8500 лева от пловдивчанка

0
Мъжът я бил заговорил на улицата на неправилен български език
Мъжът я бил заговорил на улицата на неправилен български език

Мъжът я бил заговорил на улицата на неправилен български език

За броени часове криминалисти от Четвърто РУ задържаха мъж, откраднал голяма парична сума от дома на пловдивчанка, съобщиха от полицията в Пловдив, пише 24 ЧАСА.

С постановление на Районна прокуратура – Пловдив извършителят – 34 годишен румънски гражданин, е привлечен като обвиняем.

Работата на служителите започнала вчера, след като жителка на областния град се оплакала, че от апартамента ѝ са откраднати 8500 лева. Потърпевшата посочила, че липсата на парите установила във вторник, когато изпратила непознат посетител. Мъжът я бил заговорил на улицата на неправилен български език под предлог, че ѝ подарява луксозен комплект тенджери по повод Международния ден на жената.

Приятно изненадана от жеста, пловдивчанката се съгласила непознатият да я откара с автомобила си до нейния адрес, заедно с обемистия кашон. Там мъжът помолил домакинята да му даде пари за транспорта, а тя му платила от плик, който извадила от определено място.

Последвало искане от страна на госта и за чаша вода, след което той си тръгнал с обещанието, че ще донесе още един подарък, но повече не се върнал. По случая са предприети множество оперативни и издирвателни действия, а от преглед на видеокамери в района е засечен автомобилът под наем, с който извършителят се придвижвал.

В близост да адреса на потърпевшата мъжът е задържан, установена е самоличността му – румънски гражданин на 34 години. Пред разследващите той направил пълни самопризнания, а откраднатата от него сума е иззета. По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Пловдив на мъжа е повдигнато обвинение, задържан е за срок до 72 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Румънци - измамници!
    в Русе румънците предлагат знаменца с българския трикольор срещу заплащане. Тези румънски измамници се мотаят между колите на светофарното кръстовище за кв. Чародейка - кв. Дружба по бул. Христо Ботев на пътя за Варна. Други румънски измамници са в Кауфланд, МОЛ-а и други големи търговски магазини. Тъй като не говорят български език се правят на глухонеми и искат пари. За целта ти показват лист хартия - списък с цветно лого "знак на глухонемите хора" и с надпис по измислена "Европейска асоциация на глухонемите хора". Карат те дори да се подпишеш във формуляра им като "дарител", но не издават касов бон. Под формата, че събират помощи за глухонемите, всъщност чрез такава измама крадат пари от наивните българи. Ако им кажеш, че са пунгаши и че ще повикаш полиция на тези румънски измамници ("пунгаш" - бедняк, голан, без пукната пара в джоба, празнокесийковец. От румънски - "пунгия" = кесия за пари), тогава те буквално на секундата изчезват от полезрението ти.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари