Росица Матева: Няма как на 11 000 машини за гласуване да им бъде повлияно

0
Няма законово основание да се разкрият подвижни секции само за карантинираните лица, заяви говорителят на Централната избирателна комисия
Няма законово основание да се разкрият подвижни секции само за карантинираните лица, заяви говорителят на Централната избирателна комисия Снимка: БГНЕС

Нито една от машините не е свързана с интернет, няма как на 11 030 машини да им бъде повлияно

Това заяви пред БНТ говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева.

Тя разясни, че ЦИК за втори път взима решение да се броят 100% от разписките, тъй като има много силно говорене в публичното пространство от различни експерти, че може да бъде манипулиран софтуера, въпреки поясненията, че една извадка би била достатъчна. Така по думите ѝ се гарантира, че не може да се твърди по никакъв начин, че манипулация с машините е възможна.

Това все пак ще забави процедурата, но изборите от ноември миналата година са показали, че все пак не е толкова много, уточни Матева.

Тя каза, че няма законово основание да се разкрият подвижни секции само за карантинираните лица, тъй като няма въведена извънредна епидемична обстановка. Тези хора могат да подават заявления до общинските администрация, за да могат да гласуват чрез подвижна секция, сформирани за хората с трайни увреждания.

Предстои утре да бъде обсъдено как ще гласуват хората, които пък са поставени под карантина в населено място, където няма да има подвижна секция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Бил Гейтс
    Като пусна ъпдейта всички Windows-и ги настройвам както аз си знам, колегите с ябълките като пуснат ъпдейта и те така, всички останали и те. А най яки са колегите от NSA и CIA, едновременно настройват всички устройства на всички, както те си знаят естествено. Така че, бабче няма невъзможни неща.
  • 0
    2
    Аз
    Пък мислех,че работят с ЕДНА програма
  • 6
    1
    русенец
    Дали? Нали на всички машини им вкарват списъците с новите кандидати. Кой ще ми гарантира, че вкарват в паметта само това?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари