Росен Желязков: Не сме говорили за предоставянето на нова военна помощ за Украйна

0
Посещението на председателя на Народното събрание в Украйна е по покана на Руслан Стефанчук
Посещението на председателя на Народното събрание в Украйна е по покана на Руслан Стефанчук Снимка: bTV

Посещението на председателя на Народното събрание в Украйна е по покана на Руслан Стефанчук

Не сме говорили за предоставянето на нова военна помощ за Украйна, заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков, който е на посещения в Украйна по покана на председателя на Радата – Руслан Стефанчук.

Визитите при президента и премиера днес потвърдиха нашето взаимно разбиране за незаконната война, която Русия води в Украйна, както и за подкрепата от страна на България при възстановяването на страната след края на тази война“, посочи той.

Росен Желязков разказа, че денят на българските депутати е започнал така, както започва за жителите на Киев от две години насам – с престой в укритие, заради руската бомбардировка. „Видяхме на какво са подложени обикновените хора в Киев“, поясни той, цитиран от bTV НОВИНИТЕ.

Председателят на парламента посочи, че по време на срещата си с Володимир Зеленски не е влизал в някаква конкретика за предоставянето на оръжия. Той обаче подчерта, че украинските войски имат нужда от такава подкрепа.

Те имат нужда от подкрепа сега, а не утре или вдругиден, защото войната се води сега. На дипломатическо ниво също предстоят да се извършат определени действия, но сега е много важно да има единство сред държаните членки на ЕС за предоставянето на военна помощ“, каза още той.

Според него с приближаването на европейските избори „всяка държава ще започне да се занимава със своите си вътрешнополитически проблеми“ и е възможно теметата за случващото се навън да остане на втори план.

Говорихме си със Зеленски и за това, че зимата се преживява най-трудно от обикновените хора, защото ударите на Русия са насочени към унищожаването на енергийната инфраструктура“, каза още той.

С премиера на Украйна – Денис Шмигел, са говорили предимно за партньорството в енергийната сфера – украински експерти помагат на България за преминаването от руско ядрено гориво към това на Westinghouse.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    5
    ХАХАХАХАХА
    Освен това аз също се опитвам да се активизирам, но засега съм само пасивен гей. Заработвам някой и друг алтън от ДеПеСе ама по принцип ми плащат в натура, има там един Манаф Ефенди дето отговаря за ведомостите, аналдънму ?
  • 1
    4
    XAXAXAXAXA
    Рушлямското тролче слабоумно се активизира под всички статии! Ах, колко жалко е да си слабоумен копейкаджийски трол с АйКю 0,0! Анадънму? :)
  • -2
    3
    До 2
    Тролска отрепко, миризливците на които слугуваш (този жалък гербераст плюс ДеБелата свиня Мирчев) са в УСрайна за да си продадат задниците на зеления наркоман! Само че вече му се вижда края на Зеленчук и много скоро тролещи боклуци като теб ще запеят Слава Россия!
  • 2
    2
    До данъкоплатеца
    А ти къде прочете, че е имало наша парламентарна делегация в РуZZия? Росен Желязков е бил на посещение в Украйна, нито е посещавал Беларус, нито Империята на злото, които безспорно са именно такива територии, както ги нарича 404. А украинците са оказаха горд и издържлив народ, издържал гладомора, издържал сталинските репресии, борещ се за своето достойнство и право на самоопределяне.
  • -3
    1
    Въпрос от данъкоплатец:
    А какво, путка си майна, търсите в държава 404?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари