Росен Плевнелиев: В най-трудния момент от живота ми патриарх Неофит беше до мен

0
Росен Плевнелиев: В най-трудния момент от живота ми патриарх Неофит беше до мен
Росен Плевнелиев: В най-трудния момент от живота ми патриарх Неофит беше до мен Видео: NOVA

Негово Светейшество написал в писмо до президента, че болката му е и негова

Спомени за патриарх Неофит пазят и хора от политиката, с които Негово Светейшество често се налагаше да се среща. Смело можем да кажем, че смъртта на българския духовен водач беше един от редките моменти, когато политиците застанаха заедно зад една личност и в един глас я нарекоха „обединител“.

Сред политическите лидери, които имаха особено отношение към патриарх Неофит беше президентът Росен Плевнелиев. Преди 9 години именно той удостои Негово Светейшество с орден „Стара Планина”, съобщава NOVA.

Плевнелиев не скри, че в най-трудния момент от живота си е почерпил сила и надежда от писмо, което патриархът му изпратил. „В него той беше написал, че нашата болка е и негова”, спомня си президентът на България в периода 2012-2017 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 17
    1
    русенец
    Господи, какъв боклук и какво противно същество е този Плевнелиев!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари