Росен Плевнелиев: Държавният глава за пореден път наруши Конституцията

0
Румен Радев няма право да казва на съда какво трябва да прави, заяви Плевнелиев
Румен Радев няма право да казва на съда какво трябва да прави, заяви Плевнелиев Видео: NOVA

Румен Радев няма право да казва на съда какво трябва да прави, заяви Плевнелиев

С действията си държавният глава за пореден път наруши Конституцията. Румен Радев взриви независимостта на Конституционния съд. Той няма право да казва на съда какво трябва да прави. Това коментира президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев в предаването на „Събуди се” по NOVA.

Той уточни, че е бил леко изненадан от решението на НС, което е фиксирало срока с мандатността на конституционните съдии. „Дали е седем или двете години, каква е разликата? Нека съдът да реши сам. Браво на депутатите, че направиха публична процедура, в която имаше изслушване”, уточни той.

По думите му Десислава Атанасова е била 15 години в политиката. „Ако Румен Радев посочи един скандал, в който тя е забъркана, доказателство за липса на интегритет щяхме да го чуем. Оказа се обратното Румен Радев като символ на политическото заяждане. Познавам Десислава Атанасова, тя е била в НС, председател на парламентарна група. През нея е минал всеки закон. Тя е много компетентна в това”, добави Плевнелиев.

Според него „некоалицията” е форма на сътрудничество между политически партии, която постига резултати. "Няма какво да се крием и да кажем, че ДПС не са важни, те са важни. ДПС са системна партия. Те в момента играят позитивна роля, че подкрепят правителство, което върши добра работа за България. Резултати вече има –влязохме в Шенген. Ние сме вътре в системата", каза той.

По думите му голямата цел на това правителство е влизане в еврозоната и то трябва да бъде подкрепено. „Не трябва да има никакви извънредни избори, докато не влезем в еврозоната”, допълни Росен Плевнелиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    14
    Мунчо
    Плевльо, Президентът ИМА право да казва на Конституционния съд какво да прави. Дори Конституцията му е позволила да ИСКА това да се направи като сезира Конституционния съд. Ти като президент толкова си се прехласвал по Тиквомир, че не си разбрал, че това е твое правомощие! А за възхищението ти от Деса просто нямам думи.
  • 2
    13
    324234234
    Ми кат' променят конституцията по няколко пъти на ден, нормално е да я нарушиш без да знаеш, понеже не е възможно да се запознаеш с промените, които стават по няколко пъти на ден.
  • 10
    12
    ***************************************************************************
    Я? Чехльо Банов пак се е наакал?
  • 8
    11
    Анчо
    Най безличния президент.Послушкото на Борисов ще дава акъл.Ай сиктир,както се казва на български!
  • 6
    10
    Точен
    Всички са против г-н Радев .Тоя се испусна и каза трябва да влезем в европейския съюз до 2025 че иначе Радев 2026 ще спечели и тях няма да ги има .Росене така се обръщам към теб защото да кажа друго обращение не мога .за разлика спрямо теб всеки в България Нарича Г-н РАДЕВ . Г-н. ПРЕЗИДЕНТА на . Българския народ .А за теб президента На Бат Бойко а всеки вече и децата знаят кой какъв е в тая държава.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари