Росен Даскалов: Заклел съм се пред Бойко Борисов да бъда честен и отговорен

7
Бизнесменът вчера е поискал да се прекрати договора за обществената поръчка с Община Русе
Бизнесменът вчера е поискал да се прекрати договора за обществената поръчка с Община Русе

Няма да съм кандидат за кмет и общински съветник от ГЕРБ, заяви на първата си пресконференция новия общински ръководител на партията в Русе Росен Даскалов.

Бизнесменът бе представен официално от областния координатор, депутата Пламен Нунев, като бе уточнено, че Даскалов ще води местната структура в Русе като изпълняващ длъжността до началото на 2020 г., когато изтича мандатът на сегашното ръководство на партията, предаде Русе Медиа.

Пламен Нунев обясни, че след националното събрание на ГЕРБ и указанията на лидера Бойко Борисов е започнал процес по обновяване на партията, свързано с привличането на нови лица в структурите. Той определи Росен Даскалов като позитивен, много иновативен и човек с много идеи, който има желанието да работи за града. Нунев подчерта, че това няма да е кандидатурата на ГЕРБ за кмет на Русе.

„Това е един морален пример, че партийната власт трябва да бъде разделена от изпълнителната, да бъдем близо до хората и да има надграждане на всичко позитивно до момента“, каза Пламен Нунев.

Самият Росен Даскалов се мотивира за влизането си в политиката с желанието си да работи за родния си град, който много обича.

„Всеки път, когато се връщам от чужбина в Русе, искам той да изглежда като европейските градове. Заклел съм се пред себе си, пред своите деца и пред лидера Бойко Борисов да бъда честен и съвестен гражданин, отговорен, защото на първо място е моето име и моят имидж“, заяви Даскалов.

Той обясни, че не може да коментира мотивите на премиера да го покани на лична среща и да му предложи да стане общински ръководител на ГЕРБ. По думите му, точно сега не е имал намерение да влиза в политиката, но е приел, за да работи за Русе.

По въпроса дали уставът на партията е нарушен с определянето на Росен Даскалов през главата на общинското ръководство на ГЕРБ, Пламен Нунев бе категоричен, че няма такова нещо. Спазена е процедурата след оставката на Пламен Стоилов като общински ръководител на ГЕРБ и до изтичане на мандата през 2020 г. Изпълнителната комисия е назначила човек за изпълняващ длъжността. Колкото до това дали Росен Даскалов е познат на членовете на ГЕРБ, самият бизнесмен и бивш автомобилен състезател, заяви, че всички го познават и е получил много поздравления и съобщения ,че е крайно време да има такъв човек – деен, който да надгражда партийната структура.

За да няма съмнения в обществото, Росен Даскалов вчера е поискал да се прекрати договора за обществената поръчка, спечелена от неговата фирма през 2018 г. за ремонт и поддръжка на автомобилния парк на общината. Така според него няма да има поводи за спекулации, а и не желае фирмите му да имат връзка с общински или държавни структури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари