Роналдо отправи емоционален призив за борба с коронавируса

2
Феновете на Роналдо изразиха притеснение за здравето му
Феновете на Роналдо изразиха притеснение за здравето му

Португалецът отказал да лети за Италия

Звездата на италианския шампион "Ювентус" Кристиано Роналдо е отказал да лети за Италия и няма намерение да се прибира в Торино скоро. Португалецът ще остане в родината си, която посети в началото на седмицата заради рождения ден на сестра си и за да проследи как върви възстановяването на майка му, прекарала инсулт преди десетина дни.

Роналдо използва социалните мрежи, за да отправи емоционален призив за спазване на мерките, предприети от властите и съгласувани със Световната здравна организация, срещу върлуващия коронавирус.

"Светът минава през много труден момент, в който са нужни грижата и вниманието на всеки един от нас. Днес се обръщам към вас не само като футболист, а и като син и баща, разтревожен от случващото се около нас. Важно е да следваме препоръките на Световната здравна организация и на властите за справяне със ситуацията. Опазването на човешкия живот трябва да бъде над всичко. Моите съболезнования към всеки, загубил близък човек, и подкрепа за борещите се с вируса, сред които моят съотборник Даниеле Ругани. Подкрепа и за медицинските лица, които рискуват живота си, за да спасят други", написа Кристиано в "Инстаграм".

Въпреки че полетите от Португалия до Италия са забранени, Роналдо получи специално разрешение от властите да пътува до Апенините с частния си самолет. То бе издадено, за да бъде на линия за реванша с "Олимпик" Лион от осминафиналите в Шампионската лига.

Двубоят обаче бе отложен, тъй като съотборникът на Кристиано - Даниеле Ругани, даде положителна проба за коронавирус. В момента всички в "Ювентус" са под карантина, както и Роналдо, само че в Португалия.

Феновете на Роналдо изразиха притеснение за здравето му, след като в социалните мрежи се появиха снимки от последната шампионатна победа на "Ювентус" - с 2:0 срещу "Интер", на които той празнува успеха именно с Ругани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари