Роми пребиха жена за 60 лева

0
Нахлуват в дома на жената, заплашват я с пистолет и я пребиват жестоко, за да си мълчи
Нахлуват в дома на жената, заплашват я с пистолет и я пребиват жестоко, за да си мълчи

Двама маскирани извърщиха въоръжен грабеж над 70-годишна пенсионерка в село Ново Паничарево, Община Приморско. 

Бандитите са нахлули в дома на самотната възрастна жена, разбили са врата и чрез физическа сила и заплахи с пистолет те са я принудили да даде всичките си спестявания. Женичката имала само 60 лева, които са взети от престъпниците. Те са преровили цялата къща няколко пъти и са заплашили бабата, че ще я "ликвидират", ако се оплаче в полицията, пише Флагман.

Пенсионерката е пребита, има синини по тялото и лицето. Тя все пак е проявила смелост и е сигнализирала на органите на реда.

Има арестувани за дръзкия въоръжен обир, съобщиха от ОД на МВР в Бургас. Няколко часа след извършването на престъплението са задържани две лица – на 17 и 20 години, уточниха от пресцентъра на бургаската полиция.

Източници на Флагман разкриват, че са закопчани две момчета от същото село – 17-годишният Иван А. и 19-годишният Николай Д., те са от ромски произход, живеели в гетото в село Ново Паничарево и са познати на органите на реда.

Престъпниците проявиха изключителен цинизъм и нападнаха самотно живееща жена в селото. Иван и Николай са атакували дома й маскирани, разбили са вратата, тарашили са цялата къща на бабата и са я заплашили, че ако се оплаче „ще я ликвидират“. Те са я пребили превантивно, „за да мълчи“, както сами са й казали.

Пенсионерката все пак е събрала смелост и е сигнализирала на органите на реда. Под ръководството на Емил Павлов – директор на Криминална полиция към ОД на МВР в Бургас, криминалистите в Приморско извършиха показна акция и бързо стигнаха до извършителите, които веднага са задържани.

Циганите възстановили открадната сума, посочили къде са изхвърлили и портмонето на възрастната жена. Те са заковани с доказателства и ще бъдат съдени. Иван ще се размине по-леко, тъй като е непълнолетен, но поредното му престъпление със сигурност ще го прати зад решетките.

Двамата са напълно непознати на пострадалата жена, която недоумява защо е нападната – нито имала голяма пенсия, нито някакви финансови възможности. Циганите пък били толкова настървени, че преобърнали наопаки цялата й къща, налагали я и заплашвали, че ще я убият.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари