Родни баскетболисти признаха за участие в уредени мачове

0
Препитвали са ги на полиграф
Препитвали са ги на полиграф

Ръководството на варненския отбор е организирало изследване на полиграф

Баскетболисти на "Черно море" са признали за участие в уредени мачове. Това заяви президентът на клуба Георги Ганчев на среща с медии.

По думите му ръководството на варненския отбор е организирало изследване на полиграф, през което са минали част от играчите и треньорския щаб.

"Изтеклият сезон за нашия клуб беше отчайващ. Имахме една основна задача предвид не доброто финансово състояние на клуба и контузиите на играчите - това беше да се класираме за плейофите. Не успяхме за съжаление. Последните шест години ни се случва за втори път. Сега нещата са доста по-комплексни, отколкото преди две години, когато също не успяхме да се касираме за плейофите", каза Ганчев, предава Дневник.

По думите му е имало "много големи съмнения около играчи и треньорско ръководство на клуба, че участват в уредени мачове".

"Това наложи управителният съвет да вземе решение да ги подложим на полиграф. Това го пише в договорите им, които подписват с федерацията. Полиграфът мина преди един месец. Ние не сме прокуратура или следствие. Аз обявих, че тези, които не искат да се явят, няма да се явяват, но са свободни да си заминават от клуба. Четирима играчи не се явиха - това са двете момчета, които взехме от Правец, треньорът Галин Стоянов и Пламен Алексиев", заяви Ганчев.

И добави, че няколко играчи са признали участие в уредени мачове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари