Родителско кафе – Зрението при децата

0
По време на сбирката родителите ще разберат защо е важна редовната профилактика на зрението
По време на сбирката родителите ще разберат защо е важна редовната профилактика на зрението

В края на месец януари празничната еуфория от началото на новата година вече е забравена, но желанието за нещо ново и по-добро остава.

Родителското кафе на Лечебни заведения „Медика“ вече ще се провежда в новия Детски отдел на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе. Просторното и светло помещение дава възможност за разнообразни активности, част от които е и предстоящата от 18:00 часа на 29-ти януари /сряда/ лекция на тема „Зрението при децата“. Лектор на събитието ще бъде детският офталмолог - д-р Наталия Главанова.  

По време на сбирката родителите ще разберат защо е важна редовната профилактика на зрението. Проблемите с детското зрение се диагностицират по-трудно, отколкото при възрастните. Преди да проговори детето не може да каже какво вижда, това прави прегледа, чрез зрителна таблица невъзможен. Дори и след като започне да говори, при наличие на рефракционна грешка (късогледство, далекогледство и астигматизъм), то често няма оплаквания. Детето е свикнало да възприема света по своя начин. Понякога проблемите със зрението се установяват едва в първи клас, когато децата сравняват какво виждат помежду си. За съжаление тогава вече може да е късно! Съвременните технологии позволяват първият очен преглед да стане още, когато детето е  на шест месеца.

По време на лекцията д-р Главанова ще даде и насоки на родителите как да опазят зрението на децата добро. Тя ще посочи и  предупредителните симптоми за нарушено зрение за които да наблюдават.

Всички желаещи да научат повече за детското зрение, са добре дошли. Организаторите са подсигурили безплатно кафе и чай. Входът за Родителското кафе е свободен, а за Детски отдел е срещу едногодишна читателска карта, която може да се направи на място, срещу символичната такса от 2 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Обикновен работен ден на ВИК - Русе.
Бригадир се обръща към работниците:
- Засега копайте тук, а аз ще ида да проверя къде трябва...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари