Родителите на Цвета: Това е нелепа случайност, от която нито един шофьор не е застрахован!

0
В съда тя само повтаряше: Татко, не съм убиец! Не съм убиец!
В съда тя само повтаряше: Татко, не съм убиец! Не съм убиец! Видео: NOVA

"Нелепа случайност, от която нито един шофьор не е застрахован".

Така родителите на 29-годишната Цвета Таскова определят тежкият инцидент на магистрала "Тракия", при който загинаха шестима души, а други 26 пострадаха.

Петък, 13-и април. Часът е малко преди 12.00 на обяд. Мария Таскова отговаря на позвъняването на дъщеря си, а новината е много страшна.

"Мамо, стана катастрофа. Има жертви. Горките хора! Горките хора, има жертви! Аз се изненадах - на това хубаво време няма никакви предпоставки. В този момент чух, че някой каза: "Обадете се на 112. Цвета каза, че вече се е обадила два пъти на 112. И приключихме разговора", спомня си Мария, предаде NOVA.

"Очевидно има голяма разлика в масата на тези превозни средства. Едното е дребно нищожно - 1 тон, а другото е 18 тона. И аз не можех да си представя как Цвета ще удари този автобус и ще го блъсне в канавката. Жалко за жертвите", казва бащата Рангел Тасков, който е пилот и обучава авиатори. 

"На другия ден в Окръжна прокуратура за мярките успяхме да се видим за 10 минути. И тя само повтаряше: "Татко, не съм убиец! Не съм убиец!", разказа той. 

Родителите на Цвета твърдят, че тя е отличен шофьор. Те обмисляли да се срещнат с близките на жертвите и с пострадалите, но се страхуват от реакциите им.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари