Роберт Фицо: И цялото оръжие на света няма да помогне на Украйна да победи Русия

6
Словашкият премиер не вярва във военно решение на ситуацията
Словашкият премиер не вярва във военно решение на ситуацията Снимка: АП / БТА

Словашкият премиер не вярва във военно решение на ситуацията

Можете да изпратите всички оръжия на света в Украйна, но това няма да ѝ помогне да победи Русия военно, посочи словашкият премиер Роберт Фицо в интервю за pravda.sk, предаде Фокус.

"Трябва да си признаем и да кажем: Украйна няма достатъчно сили, за да обърне ситуацията във военен план, тя не е способна на никакво контранастъпление. Можем да влеем всичките оръжия на света, всичките пари в нея, но Русия никога няма да претърпи военно поражение“, заяви той.

Премиерът подчерта още, че не вярва във военно решение на ситуацията в Украйна.

В същото време Фицо посочи, че на границата на 2023 и 2024 г. "Русия ще започне да диктува условията за разрешаване на този конфликт“.

Миналата седмица той отбеляза, повечето европейски държави са обсебени от омраза към Москва и, за да я отслабят, са готови да се бият до последния украински войник.

Освен това в началото на ноември Фицо обяви, че Словакия повече няма да доставя оръжие на Киев от своите складове. Новото правителство на страната отхвърли инициативата на своите предшественици за отпускане на пакет от помощи за въоръжените сили на Украйна на стойност 40,3 милиона евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    9
    до 6
    Някой плаща ли ти да си идиот или си идиот безкористно?:) Бахта в дебила! Че те украинците са по-умни от теб, бе!:)))) Весели празници!
  • 9
    8
    до 3
    Даскале, тя беше нападната след като няколко години избиваше жени и деца. То ясно, че си тъп привърженик на ПП, ама придържай се към фактите нищо, че си тъп таксиджия.
  • 8
    7
    Sтанко до 6
    Много си се превъзбудил човече! Пий една рикия по-добре, зад а се отпуснеш и да прегледаш пак историята. Някои неща са ти втълпени,а омразата ти е парализирала мозъка. Напъни се да огледаш къде е сега Русия и кой е покрай нея, забрави за илюзията наречена ЕС и печатницата за долари... Аре сега пак да видим - как може нормален човек без да е пил рикия - да си представи, че руснака може да бъде победен... Само навити свински дзурли тагаренковци може да си го тръбят, разбира се без да го вярват и те даже самите...
  • -12
    6
    до 5
    Големия смях е само в това колко прожектираш точно в обратна посока нещата, които твоите "приятели" правеха. Не били формулирали победа. Напротив, правили са го многократно - пълно освобождение на всички анексирани територии. Целите на "специалната военна излагация" никога не са били формулирани, освен с две паразитни думи, които всеки може да интерпретира както си иска. Украйна вече е нанесла многократно по-големи щети, отколкото можеше някой да очаква. Всички, включително на запад, очакваха нещата да приключат с разгромна победа в рамките на седмици. Станаха 2 години и са до никъде, да не говорим, че загубиха хиляди единици тежка техника и още повече животи. "Хилтер с цяла Европа и половин Африка..." обаче е най-смешното от всичко. Я кажи, защо "вторая мировая война" започва близо две години преди "великая отечественная война"? Бонус точки за досетилите се - защото до този момент СССР работи с Хитлер. Дори няма да споменявам милионите загуби на "великата" червена армия, по-интересното е, че помощта дадена от САЩ, Англия и другите съюзници към руснаците е еквивалентна на около 800 милиарда долара в днешно време. Т.е., СССР получава десетки пъти повече помощ отколкото е получила Украйна за тези две години. Само и единствено благодарение на това още съществува територия наречена Русия. Без никакво значение какво ще се случи в бъдеще, едно е ясно - обикновения руснак ще продължава да живее в нищета и алкохолизъм. Така си им харесва явно :)
  • 13
    5
    Бай Чеп
    Голем смех! Победа на мършавите украински фашаги? Тях и американските им господари даже ги е страх да формулират що е то "победа". Блинко вече даже обяви, че Украйна е победила! Хитлер с цяла Европа и половин Африка на пълни военни обороти не успя и СССР заби червеното знаме на Райхстага, как президента Наркомански ще се пребори със Сарматите?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари