РИОСВ - Русе: Няма влошаване на качеството на въздуха след инцидента в Гюргево

1
Димните газове не са достигнали до територията на гр. Русе, пишат от екоинспекцията
Димните газове не са достигнали до територията на гр. Русе, пишат от екоинспекцията Снимка: Мариела Русева / Фейсбук

Наличието на силен вятър предпоставя по-добро разсейване на отделящите се димни газове

Към момента няма влошаване качеството на атмосферния въздух (КАВ) вследствие на възникналия инцидент на територията на гр. Гюргево в съседната Република Румъния днес. Моментните стойности на следените атмосферни замърсители в периода 13:00-14:00 часа не показват отклонения от нормалните за сезона стойности, съобщи РИОСВ - Русе.

Гъсти облаци дим са забелязани днес към 12:50 часа в западните части на гр. Гюргево. Сигнализиран е областният управител на област Русе. По получена в Областна администрация информация, вследствие на горящи в близост стърнища се е запалила изолация на тръбопроводи на топлофициращото дружество в Гюргево. Силният североизточен вятър в момента на инцидента е предизвикал разпалване, но димните газове не са достигнали до територията на гр. Русе.

Интересно как от екоинспекцията не видяха задимяването, което е буквално на портата им, а русенци го видяха и заснеха. Снимки от стеленето на пушека можете да видите ТУК

Наличието на силен вятър предпоставя по-добро разсейване на отделящите се димни газове, обясняват от там и уверяват, че следят данните за КАВ и овладяването на инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари